Családireceptkönyv.hu

Dinnyehéj befőtt


Írta:

Elk. idő: 2 óra+ hámozás
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hámozott és feldarabolt görögdinnyehéj
cukor
citromlé
fűszerekből válogatás ízlés szerint:
fahéj
kardamon
csillagánizs
boróka bogyó
szegfűbors
szegfűszeg

Elkészítés:


Amikor a görögdinnye piros húsát elfogyasztottuk, a dinnye héját kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk, ezután krumplihámozóval lehántjuk a sötétzöld héját. A kapott csíkokat felaprítjuk, kb 1/2 cm-es szeletekre.
A kapott apró szeleteket kevés cukorral meghintem és citromlét öntök hozzá. Így tárolom pár napig műanyag dobozban a hútőbe téve addig, amíg a kellő mennyiség összegyűlik. Nem főzöm ecetes vízben több napon át ismételve, mint ahogy láttam az interneten sok receptben. Elkészítem cukorral, citromlével a limonádét amiben főni fog, és 2 órán keresztül főzöm. Ha a leve nagyon elfőne, pótolom. Esetleg kedvemtől függően ízesítem kevés fahéjjal, kardamonnal, borókabogyóval vagy csillagánizzsal. Ezeket a fűszereket szoktam variálni. 2 óra elteltével a dinnyehéj rendszerint puha és üveges. Ekkor üvegekbe tesszük, biztonság kedvéért kap egy leheletnyi nátrium benzoátot. Befőző fóliával lefedem, a lapkát jó erősen rácsavarom és fejre állítom. Miután kihült, felcímkézem és megy a kamrába.

Dinnyehéj befőtt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pácolt citrom
Pácolt citrom

A citromokat forró vízben alaposan megmosom, körömkefével megsikálom, majd a tetején, kereszt alakban bevágom (mintha negyedelni akarnám) majdnem teljesen, pár centit meghagyva, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birsalmalekvár
Birsalmalekvár

A gyümölcsöket mossuk meg alaposan, majd magházukat a porcos részeivel vágjuk ki. Aprítsuk fel egy-két centis darabokra. Tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd öntsük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Eperdzsem
Eperdzsem

Az epreket alapos, többszöri mosás után megtisztítjuk, és egy nagyobb, 6-7 literes fazékba rétegezzük a cukorral. Konyharuhával letakarva 24 órát állni hagyjuk. Ezután feltesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mámorító citruslekvár (Kaldeneker)
Mámorító citruslekvár (Kaldeneker)

A grapefruitokat és a narancsokat éles késsel hámozzuk meg, úgy, hogy a fehér bőrét is vágjuk le. Vágjuk négyfelé, majd a közepén húzódó fehér erezetet vágjuk ki, utána aprítsuk ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk