Családireceptkönyv.hu

Fügelekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók:

2 kg érett füge
2 kg cukor
1 citrom leve
2 db citrom felszeletelve
Ízlés szerint néhány darab fahéj vagy gyömbér

Elkészítés:


Mossuk és hámozzuk meg a fügéket, majd vágjuk őket félbe.
Egy nagy edénybe keverjük össze a cukrot a citromlével,
majd öntsük fel egy kis vízzel, ami ellepi a cukrot.
Adjuk hozzá a feldarabolt fügét és a citromszeleteket
és főzzük kb. 45 percen keresztül. Ha szeretjük a fűszeres
ízeket, feldobhatjuk a lekvárt egy kis fahéjjal vagy gyömbérrel.
Gyakran kavargassuk, nehogy leégjen. Tisztára mosott üvegbe
töltsük, majd dunsztolva pihentessük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nono
Padlizsános ZAKUSZKA télire (Emesétől)
Padlizsános ZAKUSZKA télire (Emesétől)

Külön- külön ledaráljuk a hagymát és a paprikát, sózzuk, majd olajon külön edényben megpároljuk és puhára főzzük saját levében, állandó keverés mellett. A padlizsánt megmossuk, köt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pektin
Pektin

Amikor almás süteményt vagy almakompótot készítünk, érdemes a "hulladékot" (a héját és a magházát) is felhasználni. Remek gyümölcskocsonyát főzhetünk belőle, amit ugyanúgy tárolhat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csokis-rumos meggylekvár
Csokis-rumos meggylekvár

A meggyet felraktam a tűzre főni, kb. 15 perc után egy merülő mixerrel félig szétturmixoltam. Azért csak félig, mert én szeretem,ha érezhető benne a gyümölcs. Ekkor a zselésítőn...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk