Hozzávalók:
2 kg érett füge
2 kg cukor
1 citrom leve
2 db citrom felszeletelve
Ízlés szerint néhány darab fahéj vagy gyömbér
Mossuk és hámozzuk meg a fügéket, majd vágjuk őket félbe.
Egy nagy edénybe keverjük össze a cukrot a citromlével,
majd öntsük fel egy kis vízzel, ami ellepi a cukrot.
Adjuk hozzá a feldarabolt fügét és a citromszeleteket
és főzzük kb. 45 percen keresztül. Ha szeretjük a fűszeres
ízeket, feldobhatjuk a lekvárt egy kis fahéjjal vagy gyömbérrel.
Gyakran kavargassuk, nehogy leégjen. Tisztára mosott üvegbe
töltsük, majd dunsztolva pihentessük.
Külön- külön ledaráljuk a hagymát és a paprikát, sózzuk, majd olajon külön edényben megpároljuk és puhára főzzük saját levében, állandó keverés mellett. A padlizsánt megmossuk, köt...
Elkészítési idő:Amikor almás süteményt vagy almakompótot készítünk, érdemes a "hulladékot" (a héját és a magházát) is felhasználni. Remek gyümölcskocsonyát főzhetünk belőle, amit ugyanúgy tárolhat...
Elkészítési idő:A meggyet felraktam a tűzre főni, kb. 15 perc után egy merülő mixerrel félig szétturmixoltam. Azért csak félig, mert én szeretem,ha érezhető benne a gyümölcs. Ekkor a zselésítőn...
Elkészítési idő: 1 óra