Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

cseresznye és a meggy befőzése


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6-7 kiló meggyre szórok 1,5 kiló kr. cukrot....a cseresznyére kevesebbet,,,

Elkészítés:


A meggyet vagy a cseresznyét megmosom és kimagozom,,,

6-7 kiló meggyre szórok 1,5 kiló kr. cukrot....a cseresznyére kevesebbet,,,

Összekeverem s addig hagyom állni míg megmosom az üvegeket...jól össze keverem s bele rakom az üvegekbe, egy kicsit meg rázom az üvegeket hogy több gyümi férjen bele s dunsztolom...sütőbe szoktam dunsztolni nagy magasabb tepsibe melynek az aljába teszek papírt, öntök vizet majd bele rakom a teli lezárt üvegeket,,,hideg sütőbe teszem és 180-200 fokon kb 30-35 percig dunsztolom majd lekapcsolom a sütőt s hagyom benne kihűlni...
így a saját levében lesz a meggy és a cseresznye... víz nem kell rá mert a gyümölcs enged levet ami nagyon finom...mikor szükség van rá...sütikbe...tortákba, rétesbe csak leszűröm és kész:)
Tavaly 41 7 decis üveg meggyet raktam így el de a sok Feketeerdő torta és más sütik...rétesek „meg emésztették“ :-)

cseresznye és a meggy befőzése

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nektarinlekvár
Nektarinlekvár

1.Az elmosott befőttes üvegeket állítsuk egy magas falú lábosba, töltsük fel hideg vízzel (ne repedjenek el az üvegek a forralásnál) úgy, hogy ellepje a víz az üvegeket, és kis lán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Paradicsom por
Paradicsom por

A megmosott, szeletekre (koktél paradicsomok esetében félbe) vágott, megsózott paradicsomokat napon, aszalóban vagy 60 °C hőmérsékletű sütőben is kiszáríthatod. Ha sütőben készül,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
A leg­jobb ba­rack­kom­pót cukor nél­kül - Egy­szerű
A leg­jobb ba­rack­kom­pót cukor nél­kül - Egy­szerű

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Ropogós kovászos uborka
Ropogós kovászos uborka

Inkább közepes vagy nagyobb méretű uborkákat válasszunk. Mossuk meg őket alaposan két-három lében, a végeiket enyhén vagdossuk be kereszt alakban, szurkáljuk meg őket néhány helye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk