Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pitypang „méz”


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




400 pitypang virág (megszámoltam és közvetlen a virág alatt csíptem le)
1,5 l víz
1 citrom(melyet karikára vágtam)
1 kg cukor
2 cs vanilíás cukor

Elkészítés:


A pitypangvirágot feltettem 1,5 l vízzel, a karikára vágott citrommal, 2 csomag vanilíás cukorral és lassú tűzön főztem egy órán keresztül, majd leszűrtem. A főzethez adtam 1 kg cukrot és szintén lassú tűzön még egy órát főztem, amíg sűrűsödni kezdett. Eleinte folyós az állaga, de ha kihűl felveszi a méz formát.
Mikor elkészült, jól kimosott üvegekbe raktam, lezártam, majd fejre állítottam. Száraz dunsztba hagyom kihűlni.
Ebből a mennyiségből 3 kis üveg mézem lett, mivel első próba volt. Legközelebb nagyobb mennyiséget fogok készíteni.

Pitypang „méz”

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Eper lekvár és szörp egybe
Eper lekvár és szörp egybe

Az előkészített epre lábasba tesszük és kb a tömege 40%-nak megfelelő cukrot teszünk hozzá. Kicsit összetörtjük az epreket (krumplinyomóval), de nem teljesen pépesre. Közepes lángo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kompót aszalt gyümölcsökből
Kompót aszalt gyümölcsökből

Az aszalt gyümölcsöket megmossuk, fazékba tesszük és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a citromhéjat, egy kis darab egész fahéjat, a cukrot, és addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ananászos cukkinidzsem
Ananászos cukkinidzsem

A cukkinit alaposan megmossuk, meghámozzuk, a magos részt kivágjuk, és lereszeljük. Egy edényben feltesszük főni, hozzáöntjük az ananászkonzervet a levével együtt. Belefacsarjuk...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egres befőtt befőzőautomatával
Egres befőtt befőzőautomatával

Az egrest megmosom csészeleveleit és kocsányát eltávolítom. A vízhez hozzá adom a cukrot és szegfűszeget, majd felforralom. Az egrest üvegekbe rakom, ráöntöm a felöntő lét, befő...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk