400 pitypang virág (megszámoltam és közvetlen a virág alatt csíptem le)
1,5 l víz
1 citrom(melyet karikára vágtam)
1 kg cukor
2 cs vanilíás cukor
A pitypangvirágot feltettem 1,5 l vízzel, a karikára vágott citrommal, 2 csomag vanilíás cukorral és lassú tűzön főztem egy órán keresztül, majd leszűrtem. A főzethez adtam 1 kg cukrot és szintén lassú tűzön még egy órát főztem, amíg sűrűsödni kezdett. Eleinte folyós az állaga, de ha kihűl felveszi a méz formát.
Mikor elkészült, jól kimosott üvegekbe raktam, lezártam, majd fejre állítottam. Száraz dunsztba hagyom kihűlni.
Ebből a mennyiségből 3 kis üveg mézem lett, mivel első próba volt. Legközelebb nagyobb mennyiséget fogok készíteni.
A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizá...
Elkészítési idő:1. Az áfonyát megmossuk, a gyümölcslével leturmixoljuk. 2. Hozzáadjuk a cukrot felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük. 3. Üvegekbe rakjuk, lezárjuk, száraz dunsztba tesszük.
Elkészítési idő: 1 óraAz egrest megmosom csészeleveleit és kocsányát eltávolítom. A vízhez hozzá adom a cukrot és szegfűszeget, majd felforralom. Az egrest üvegekbe rakom, ráöntöm a felöntő lét, befő...
Elkészítési idő: 25 percAz almalevet a zselésítő kivételével a többi hozzávalóval együtt felforraljuk és ekkor hozzáadjuk az agar-agart ( vagy a zselésítőport), pár percig forraljuk, majd kihalásszuk a gy...
Elkészítési idő: