menu

Családireceptkönyv.hu

Pitypang „méz”


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




400 pitypang virág (megszámoltam és közvetlen a virág alatt csíptem le)
1,5 l víz
1 citrom(melyet karikára vágtam)
1 kg cukor
2 cs vanilíás cukor

Elkészítés:


A pitypangvirágot feltettem 1,5 l vízzel, a karikára vágott citrommal, 2 csomag vanilíás cukorral és lassú tűzön főztem egy órán keresztül, majd leszűrtem. A főzethez adtam 1 kg cukrot és szintén lassú tűzön még egy órát főztem, amíg sűrűsödni kezdett. Eleinte folyós az állaga, de ha kihűl felveszi a méz formát.
Mikor elkészült, jól kimosott üvegekbe raktam, lezártam, majd fejre állítottam. Száraz dunsztba hagyom kihűlni.
Ebből a mennyiségből 3 kis üveg mézem lett, mivel első próba volt. Legközelebb nagyobb mennyiséget fogok készíteni.

Pitypang „méz”

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
A leg­jobb ba­rack­kom­pót cukor nél­kül - Egy­szerű
A leg­jobb ba­rack­kom­pót cukor nél­kül - Egy­szerű

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Matildiko
Szilvalekvár
Szilvalekvár

A szilvalekvárt legalább 3 napon keresztül kell készíteni. A megmosott, kimagozott szilvákat egy (lehetőleg vastag falú) edényben elkezdem hevíteni. Az elején sok levet ereszt, las...

Elkészítési idő: 10 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Szilvalekvár sütőbe készítve
Szilvalekvár sütőbe készítve

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Narancslekvár
Narancslekvár

A narancsot és a citromot vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér rész rajta maradjon a gyümölcsökön - keserű lesz tőle a lekvár. Apróra vágjuk a héjakat, és 3 dl vízben 30 dkg cuk...

Elkészítési idő: 3-4 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk