menu

Családireceptkönyv.hu

Birs lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A birsek magházát kivágtam majd aszkorbinsavas vízben ázott felhasználásig. különmeg azonnal megbarnul és nem lesz szép.
9kg tisztított gyümölcshöz( héja rajta maradt) 2kk fahéj, 2kk őrölt szegfűszeg, 2kk őrölt gyömbér de lehet több is nyugodtan ízlés szerint. 4 citrom leve és 2-3 bio citrom reszelt héjja. kb 2-3 liter víz. Cukor, édesítő ízlés szerint. Az összedarabolt birseket egy zománc lábosba tettem, felöntöttem a vízzel, lehet több is mert a amgas pektin tartalom miatt sokat fel vesz. Ezután mehetnek bele a fűszerek, citrom leve, héjja, cukor. Addig főzöm míg szét nem lehet nyomni könnyen a darabokat. Ezután botmixerrel összeturmixoltam. Rottyant még egyet tettem bele egy ek aszkorbinsavat a színe miatt. És ment forrón az üvegekbe majd 95/30 az automatában.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Fanni
Sült hús zöldségágyon
Sült hús zöldségágyon

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almapüré (almavaj) télire III.
Almapüré (almavaj) télire III.

Az almát meghámozva mérjük. Hámozásnál ügyeljünk, hogy ne barnuljon, hiszen sokkal szebb ha szép világos marad. A gyerekek is szívesebben fogyasztják úgy. Ahhoz pedig hogy megőri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kiwi befőtt
Kiwi befőtt

A citromot krumplihámozóval meghámozzuk, a sárga héját apró csíkokra vágjuk, a gyömbér szeleteket szintén. A cukrot vízben feloldjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gyömbért, a bor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ecetes szilva.
Ecetes szilva.

Elkészítés: A vizet a cukorral felforralom, hozzáadom az ecetet, a szegfűszeget és a fahéjat. A szilvákat éles késsel félbe vágom és kimagozom. Egy jénai vagy porcelán edénybe tes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk