A birsek magházát kivágtam majd aszkorbinsavas vízben ázott felhasználásig. különmeg azonnal megbarnul és nem lesz szép.
9kg tisztított gyümölcshöz( héja rajta maradt) 2kk fahéj, 2kk őrölt szegfűszeg, 2kk őrölt gyömbér de lehet több is nyugodtan ízlés szerint. 4 citrom leve és 2-3 bio citrom reszelt héjja. kb 2-3 liter víz. Cukor, édesítő ízlés szerint. Az összedarabolt birseket egy zománc lábosba tettem, felöntöttem a vízzel, lehet több is mert a amgas pektin tartalom miatt sokat fel vesz. Ezután mehetnek bele a fűszerek, citrom leve, héjja, cukor. Addig főzöm míg szét nem lehet nyomni könnyen a darabokat. Ezután botmixerrel összeturmixoltam. Rottyant még egyet tettem bele egy ek aszkorbinsavat a színe miatt. És ment forrón az üvegekbe majd 95/30 az automatában.
Mielőtt neki fogunk a lekvárfőzésnek, az első és legfontosabb dolgod, hogy a citromokat és a narancsokat jó alaposan tisztítsuk meg, a legjobb ehhez egy dőrzsis szivacs. Ha ezzel m...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűVödör széléhez csapod a bodzatányért,csak az érett bogyó megy a vödörbe,így haladós. Átmosod,forralod. Én botmixerrel átszaladok rajta,átszűröm,így a leggyorsabb szerintem. Cukor v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát megmostam, kimagoztam és egy nagy tepsibe tettem az egészet. A sütőt először 170 fokra állítottam be, majd később, mikor már kicsit összeesett a szilva, akkor lejjebb vet...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes2 kg narancsot vásárolunk, alaposan megmossuk, majd a sárga héját burgonyahámozóval, vagy egy éles késsel lehántjuk és szálkásra összevagdaljuk. A fehér bundát lebontjuk és kidobju...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű