A birsek magházát kivágtam majd aszkorbinsavas vízben ázott felhasználásig. különmeg azonnal megbarnul és nem lesz szép.
9kg tisztított gyümölcshöz( héja rajta maradt) 2kk fahéj, 2kk őrölt szegfűszeg, 2kk őrölt gyömbér de lehet több is nyugodtan ízlés szerint. 4 citrom leve és 2-3 bio citrom reszelt héjja. kb 2-3 liter víz. Cukor, édesítő ízlés szerint. Az összedarabolt birseket egy zománc lábosba tettem, felöntöttem a vízzel, lehet több is mert a amgas pektin tartalom miatt sokat fel vesz. Ezután mehetnek bele a fűszerek, citrom leve, héjja, cukor. Addig főzöm míg szét nem lehet nyomni könnyen a darabokat. Ezután botmixerrel összeturmixoltam. Rottyant még egyet tettem bele egy ek aszkorbinsavat a színe miatt. És ment forrón az üvegekbe majd 95/30 az automatában.
Czuc
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA kávét a dzsemfixszel, a fahéjjal és a rummal összeforraljuk 3 percig. Hagyjuk kicsit hűlni. A csokit daraboljuk össze, és amíg a kávé még jó meleg, olvasszuk bele a cs...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA birsalmákat megmosom a rosszát eltávolítom, felszeletelem egy fazékban teszem és feltöltöm annyi vízzel,hogy jól ellepjeés puhára főzőm. Tiszta vászonruhán átszűröm és hag...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA bodzavirágok szárát a lehető legrövidebbre vágjuk. Nekem üvegem nem volt, így egy nagy fazékba öntöttem a vizet, bele a cukrot, a savat és az ecetet. A virágokat is beledobálta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű