30 darab bodzavirág
1000 ml víz
750 g kristálycukor
1 darab citrom leve
A virágokat a vízben kis lángon 30 percen át főzzük, majd ászűrjük (kb fél l bodzafőzetet kell kapnunk). A leszűrt léhez hozzáadjuk a cukrot meg a citrom levét (vagy a citromsavat), majd lassú tűzön további 45 percen át főzzük (vigyázat, habosodik). A végén tiszta üvegekbe töltjük.
Tipp:
A meghámozott és kimagozott gyümölcsöt apróra feldaraboljuk vagy pürésítjük. A gyümölccsel összekeverjük a cukrot és a dzsemfixet és feltesszük főni. Felforraljuk és forrás után mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körtéket folyó víz alatt öblítsd le, majd pucold meg, vágd négybe és távolítsd el a magházat is. A megtisztított gyümölcsöt azonnal tedd citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét narancsot folyó víz alatt alaposan megsikálunk. Ezt követően burgonyahámozóval két narancs héját lehámozzuk úgy, hogy a fehér része lehetőleg ne maradjon rajta. Kb. 20 g-ot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat csíkozzuk fel vékonyra. Egy serpenyőbe tegyük bele a vajat, a hagymát, és a befőzőcukrot, majd alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a cukor sz...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű