Családireceptkönyv.hu

Méz bodzából recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



30 darab bodzavirág
1000 ml víz
750 g kristálycukor
1 darab citrom leve

Elkészítés:





A virágokat a vízben kis lángon 30 percen át főzzük, majd ászűrjük (kb fél l bodzafőzetet kell kapnunk). A leszűrt léhez hozzáadjuk a cukrot meg a citrom levét (vagy a citromsavat), majd lassú tűzön további 45 percen át főzzük (vigyázat, habosodik). A végén tiszta üvegekbe töltjük.
Tipp:

Méz bodzából recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Rebarbara befőtt
Rebarbara befőtt

A vizet a cukorral feltesszük melegedni. Hozzáadjuk a fahéjrudat, a vaníliarúd kikapart magjait, az üres rudat is, és a citromkarikákat. Összeforraljuk és beletesszük a 1,5- 2 cent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöld dió lekvár
Zöld dió lekvár

A diót alaposan mossuk meg, majd vágjuk le a végeit. Villával szurkáljuk át a diók mindkét oldalát, majd helyezzük őket egy nagyobb befőttes üvegbe, és öntsünk rá bőségesen vizet....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Narancs lekvár
Narancs lekvár

A narancs héját a fehér rész nélkül lereszeljük, majd kettévágjuk és kicsavarjuk a levét. A lereszelt héjával és a citrom levével együtt feltesszük főni. Amikor felforrt, hozzáönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csilla
Almaszósz
Almaszósz

Az almákat mossuk meg, hámozzuk, magozzuk ki, és vágjuk fel egyenlő darabokra. Tegyük egy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, és lassú tűzön, lefedve addig főzzük, míg m...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk