30 darab bodzavirág
1000 ml víz
750 g kristálycukor
1 darab citrom leve
A virágokat a vízben kis lángon 30 percen át főzzük, majd ászűrjük (kb fél l bodzafőzetet kell kapnunk). A leszűrt léhez hozzáadjuk a cukrot meg a citrom levét (vagy a citromsavat), majd lassú tűzön további 45 percen át főzzük (vigyázat, habosodik). A végén tiszta üvegekbe töltjük.
Tipp:
1. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk, és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg. 2. A répát szintén megpucoljuk, majd felkarikáz...
Elkészítési idő:A padlizsánokat meghámozzuk és centis kockákra vágjuk. A cukrot a vízzel sziruppá forraljuk, hozzáadjuk a padlizsánkockákat, a kettéshasított vaníliarudat, a citrom levét és héját...
Elkészítési idő:Délután leszemeztem a (fehér) szőlőt majd egy fazékban elkezdtem főzni. Amikor mar a szemek kezdtek szétfőni akkor abba hagytam a főzést. Másnap botmixerrel összeturmixoltam és áts...
Elkészítési idő:fbghsdfgarg jioéúkjgaljgléasjg kaséfdhjzaseéhz aséjfhzaéz aéjlerzaéerz
Elkészítési idő: 2 óra