90 dkg rebarbara (tisztítva mérve)
60 dkg cseresznye (tisztítva mérve)
60 dkg meggy (tisztítva mérve)
1 citrom leve
50 dkg nyírfacukor
2 rúd fahéj
2 csomag Dr Oetker dzsemfix 3:1
(+2 ek folyékony édesítő)
Mossuk meg a gyümölcsöket. A cseresznyét és a meggyet szárazzuk le és magozzuk ki. A rebarbarát vágjuk 1-2 centis darabokra. Pucolni nem kell! Tegyük egy nagy fazékba a fahéj rudakkal együtt, facsarjuk rá a jól megmosott citrom levét és szórjuk meg a nyírfacukorral. Egy tiszta fakanállal keverjük össze és várjunk amíg levet enged. Ha ez megtörtént, forraljuk fel. Főzzük addig, amíg a gyümölcs megpuhul és kicsit szétesik. Keverjük el benne a dzsemfixet, és zubogva hagyjuk forrni még 3-5 percig. Kóstoljuk meg, mert lehet, hogy tovább kell még édesíteni. (Ez attól függ, hogy a gyümölcsök mennyire voltak édesek vagy savanykásak, amiket bele tettünk. Ehhez használhatunk folyékony édesítőt vagy még egy kis nyírfacukrot).
Töltsük előkészített üvegekbe, zárjuk le, és 24 órára tegyük őket száraz dunsztba.
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2014/06/gyumolcsleves-lekvar-cukormentesen.html
elkészítés Az alaposan kiválogatott és leszárazott meggyet még alaposabban megmossuk, és kifejtjük. Ahány kiló fejtett gyümölcsünk van, annyiszor 25 dkg cukorral összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 úveg lesz belőle
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paradicsomokat megmosom, félbevágom, közepét kiszedem. (A közepét később leszűröm - étel - ital ízesítéséhez, később felhasználom) Tepsibe szorosan egymás mellé teszem a félbevá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Vékony héjú citromot megmosunk, hajszálvékony karikákra vágunk. 2. Citromonként 5 dl vizet számítva, 24 óráig áztatjuk, majd tűzre tesszük, és addig főzzük, amíg az áztatólé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű