10 kg paradicsom
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
50 dkg cukor
10 dkg só
1 kávéskanál fahéj
20 szem szegfűbors
10 szem szegfűszeg
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál szerecsendió
1 evőkanál ecet
1 teáskanál nátriumbenzoát
A paradicsomot, a vörös- és a fokhagymát összedaraboljuk, majd összefőzzük, a felére sűrítjük, turmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és tovább főzzük.
Üvegbe töltés előtt 1 evőkanál ecetet, 1 teáskanál nátriumbenzoátot adunk hozzá.
Miután üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük.
Érdemes sokáig főzni, hogy nagyon sűrű legyen, mert úgy a legfinomabb. Én úgy szoktam csinálni, hogy a fűszereket kis "fűszerlabdába" rakom, így nem kell "halászgatni" turmixolás előtt.
Nálam a sterilizálás, az üveg kifőzése a következőképpen történik, az üvegek már kiürüléskor alaposan el vannak mosva... ilyenkor újra öblítem, majd felengedem a legmelegebb vízzel...
Elkészítési idő:Egy nagyobb sütőtököt megfosztunk a héjától, a magoktól, és felkockázzuk. Mérjük le, a fenti adatok nekem 1,2 kg-hoz voltak elegendőek, de a főzés közben még alakíthattok az ízvilá...
Elkészítési idő:1. A leöblített üvegeket vizesen 3 percre mikróba helyezzük, és a legmagasabb fokozaton járatjuk. Evvel elvégeztük a csírátlanítást. 2. A cseresznyét kiválogatjuk, csak az egészsé...
Elkészítési idő: 1 óraPapriky umyjeme a očistíme od jadierok. Nakrájame na kúsky. Do veľkého hrnca nalejeme vodu, pridáme cukor, ocot, soľ, korenie a bokové listy. Premiešame. Pridáme papriku a privedi...
Elkészítési idő: