10 kg paradicsom
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
50 dkg cukor
10 dkg só
1 kávéskanál fahéj
20 szem szegfűbors
10 szem szegfűszeg
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál szerecsendió
1 evőkanál ecet
1 teáskanál nátriumbenzoát
A paradicsomot, a vörös- és a fokhagymát összedaraboljuk, majd összefőzzük, a felére sűrítjük, turmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és tovább főzzük.
Üvegbe töltés előtt 1 evőkanál ecetet, 1 teáskanál nátriumbenzoátot adunk hozzá.
Miután üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük.
Érdemes sokáig főzni, hogy nagyon sűrű legyen, mert úgy a legfinomabb. Én úgy szoktam csinálni, hogy a fűszereket kis "fűszerlabdába" rakom, így nem kell "halászgatni" turmixolás előtt.
Mennyiségeket itt nem érdemes megadni, mert csak az arányok a fontosak. Egy kilogramm kimagozott meggyhez 50-60 dkg cukor szükséges és üvegenként 2 cl rum vagy konyak (esetleg keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúsdarálón ledaráljuk a receptben fel- sorolt zöldségeket és sóval összekeverjük. Egy éjszakára állni hagyjuk, majd befőttes üvegekbe halmozzuk. Felhasználási módja megegye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kökényszemeket megtisztítjuk, feltesszük főni annyi vízben hogy jól ellepje a szemeket. Ha megpuhult, elég hamar, szűrőn lepaszírozzuk, majd még egyszer felöntjük vízzel, rövid i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű