menu

Családireceptkönyv.hu

Körtebefőtt


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



1,5 kg közepesen kemény körte
30 dkg cukor
1 egész fahéj
1 csipet citromsav

Elkészítés:


A körtéket pucold meg, csumázd ki, és darabold tetszőleges méretű részekre. Fogj egy akkora lábast, amiben mind elférnek, öntsd háromnegyedig vízzel, tedd bele a citromsavat és a körtéket, és hagyd őket ázni. Egy másik edényben forralj fel fél liter vizet a cukor és a fahéj társaságában, majd hűtsd le ezt a keveréket.

A kiválasztott befőttesüveget, illetve -üvegeket fertőtlenítsd ki jó alaposan, és helyezd el bennük a körtéket. A már kihűlt cukros lével öntsd fel a körtéket, úgy, hogy ne nagyon maradjon levegő az üvegekben.

Ezután tégy rájuk egy réteg fóliát, arra egy kis tartósítószert - például citromsavat -, majd még egy fóliát, és tedd száraz dunsztba a befőtteket legalább egy napra, utána mehetnek a spájz polcára.
Ha nem szeretnéd tartósítószerrel eltenni, akkor, amikor kész, helyezd az üvegeket egy lábasba, és 20-25 perces forralással tartósítsd, csak arra ügyelj, hogy ne pattanjon el az üveg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fűszeres vörösboros meggylekvár
Fűszeres vörösboros meggylekvár

A meggyet megmossuk, a szárát és a magját eltávolítjuk, és 1100 g-ot kimérünk. A gyümölcs 2/3-mad részét pürésítjük, a többit kettévágjuk. A borból 100 ml-t kimérünk. A meggyet és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Hagymalekvár
Hagymalekvár

A hagymákat csíkozzuk fel vékonyra. Egy serpenyőbe tegyük bele a vajat, a hagymát, és a befőzőcukrot, majd alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a cukor sz...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Fűszeres-vörösboros meggylekvár
Fűszeres-vörösboros meggylekvár

A meggyet, a cukort és a dzsemfixet lábasba tesszük, és egy fakanállal elkeverjük. A tűzhelyre tesszük, és addig melegítjük, míg jól keverhetővé válik, de még nem lesz tűzforró. Ek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Marinált paprika
Marinált paprika

A paprikákat alaposan megmosom, kicsumázom és vékonyan felszeletelem. A vizet egy lábosban összeforralom az ecettel, cukorral és sóval. Borssal, babérlevéllel fűszerezem. A papri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk