2 kg szilva
1 kg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tábla /2x10dkg/ főzőcsoki
1 csomag zselirozó /befőző/ cukor
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és apróra ledaráljuk.
Lábasba rakjuk majd hozzáadjuk a cukrot, csokit és a vaniliás cukrot. Jól összekeverjük és a forrástól számítva 5 percig főzzük . Ezután hozzákeverjük a befőző cukrot és még 5 percig főzzük. Ezután tisztára mosott száraz üvegekbe rakjuk, lefedjük és száraz dunsztba rakjuk másnapig.
Meghámozzuk a birsalmát, lereszeljük és egyből meglocsoljuk cintromlével. A vizet és a cukrot összekeverjük és odatesszük főni, amíg egy homogén szirupot kapunk. Hozzáadjuk a birsa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElmosott üvegekbe pakoljuk a cukkiniket, felöntjük az elkészített lével és minden üveget lapkával zárunk. 100/30-as programon automatázzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt belerakom a sterilizált üvegbe, teszek rá egy nagy kanál cukrot, az eper édességétől függően, egy fél kávéskanál citromsavat, hogy megmaradjon a színe...felöntöm hideg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézMennyiségeket itt nem érdemes megadni, mert csak az arányok a fontosak. Egy kilogramm kimagozott meggyhez 50-60 dkg cukor szükséges és üvegenként 2 cl rum vagy konyak (esetleg keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű