Családireceptkönyv.hu

Szódás meggybefőtt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



meggy
cukor
szóda ( boltban vásárolt szóda a jó szifonos, nem és ásványvíz sem )
citromsav és nátrium-benzonát
.

Elkészítés:


Szódás meggybefőtt - Csókás Verokia féle
Húber Zs Koncz, 2013. szeptember 18., 8:06

A szódás meggy receptje:

Az üveg aljára egy enyhe réteg cukrot szórok, majd erre jön egy réteg meggy , megint cukor, így rétegezve megtöltöm az üveget.
Majd felengedem szódával( boltban vásárolt szóda a jó szifonos, nem és ásványvíz sem )
A tetejére citromsav és nátrium-benzonát kerül.
Lezárom az üvegeket, a fejre állítom így légmentesítem, és kész az egész művelet, mehet a helyére, tulajdonképpen ez december tájékára érik meg.

Trükkök, tippek, praktikák:


Teljesen olyan az íze, mintha a konyakos meggyes bonbonból a meggyet eszegetném ki.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Franciska-féle felöntőlé
Franciska-féle felöntőlé

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lilahagymalekvár
Lilahagymalekvár

A hagymát az áfonyával/ mazsolával, cukorral, kevés sóval és a fűszerekkel elkeverjük, majd félórát pihenni hagyjuk. Ezután a borral és ecettel leöntjük, felforraljuk, majd a lángo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: maczaksan
.
.

.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
EPERBEFŐTT
EPERBEFŐTT

A gyümölcsöt belerakom a sterilizált üvegbe, teszek rá egy nagy kanál cukrot, az eper édességétől függően, egy fél kávéskanál citromsavat, hogy megmaradjon a színe...felöntöm hideg...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk