Családireceptkönyv.hu

Rostos ivólé készítése házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Készíthető bármilyen gyümölcsből (alma, szilva, birsalma, körte, őszibarack, stb.). A fényképen látható szilvából készült.

Elkészítés:


3 kg feldarabolt gyümölcshöz hozzáadunk 1 kg cukrot, 1 evőkanál citromsavat és 1 liter vizet. Ezt turmixgéppel pürésítjük, majd felforraljuk. Ha jól megrotyogtattuk, hozzáadunk 7 liter vizet és ezt is felforraljuk. Attól függően, hogy szeretnénk-e még dunsztolással bajlódni, vagy sem rakunk hozzá 1 kávéskanál Na-benzoátot. Ha rakunk hozzá tartósítószert, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy forrón üvegekbe töltjük és esetleg száraz dunsztba helyezzük.

Nagyon finom és kiadós, mert ebből a mennyiségből több mint 10 liter rostos üdítőnk lesz.

Rostos ivólé készítése házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Viktor
Sakura (cseresznyevirág)
Sakura (cseresznyevirág)

Szükséged lesz egy befőttes üvegre és egy súlyra ami belefér az üvegbe is. Ne legyen túl nehéz, különben összetöri a virágokat. - frissen szedett több szirom rétegű cseresznye...

Elkészítési idő: 1 hét
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Vaníliás-ánizsos birslekvár
Vaníliás-ánizsos birslekvár

Először a megmosott birset és az almát magházától megtisztítva, a citromlével együtt vízben feltesszük főni: Közben hozzáadjuk a fűszereket: vaníliát,fahéjat,szegfűszeget,csillagá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judy
Lekvár 3:1
Lekvár 3:1

A meghámozott és kimagozott gyümölcsöt apróra feldaraboljuk vagy pürésítjük. A gyümölccsel összekeverjük a cukrot és a dzsemfixet és feltesszük főni. Felforraljuk és forrás után mé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Muskotályos körtelekvár
Muskotályos körtelekvár

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk