3L-es lábas
2 kg narancs
Víz, hogy teljesen ellepje
2 tasak zselatin
Cukor ízlés szerint
- Főzni, addig, hogy a héját szét lehessen nyomni.
- Egy napig hagyjuk állni
- Hidegen turmixold össze
- Add hozzá a 2 tasak zselatint
- Ízesítsd ízlés szerint cukorral/édesítőszerrel
A sárgarépát megpucoljuk, feldaraboljuk, megfőzzük, pürésítjük. 2 kg nyers répából kb. 1,5 kg pürére számíthatunk úgy, hogy a hámozás alapos volt és darabolás közben elfogyott néhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMielőtt neki fogunk a lekvárfőzésnek, az első és legfontosabb dolgod, hogy a citromokat és a narancsokat jó alaposan tisztítsuk meg, a legjobb ehhez egy dőrzsis szivacs. Ha ezzel m...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA paprikákat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra és csumázzuk ki őket. 2 Egy hőálló tálat olajozzunk ki, rakjuk bele a paprikákat és 190-200 C-ra előmelegített sütőben sü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA Piros bogyós gyümölcsszósz elkészítése lépésről lépésre Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 900 g-t kimérünk belőle, majd kb. a felét apróra vágjuk, a többit pépe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz