szilva
cukor
fahéj
kukta
A szilvát kimagozom, majd az üvegekbe nyomkodom. Rászórok 1 evk cukrot, pici fahéjat és jó erősen lezárom. A kuktába fél magasságig vizet rakok, beleteszem az üvegeket és kb 20 percig főzöm.
Amikor kész, száraz dunsztba teszem és kihűlésig otthagyom.
A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az almát tisztítás után citromsavas vízbe tesszük, hogy az elkészítésig ne barnuljon meg. Ha a megpucoltuk 2 liter vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a citrompótlót i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körtelekvár tartósítószer-mentesen készül, ezért különösen fontos, hogy a befőttesüvegek nagyon tiszták legyenek és a befőzéshez felhasznált gyümölcs is teljesen egészséges legye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű