1 kg sárgabarack (maggal együtt mérve)
30 dkg cukor
Barackot megmosni, kimagozni. Nem kell megpucolni!!!
Kézzek összenyomkodni. Összekeverni a cukorrak, és másnapig állni hagyni.
Reggel megfőzni, ée mehet az üvegekbe.
Tetejére pici szalicil.
A gyömbért meghámozva, felkarikázva a forró vízhez adjuk. Hozzáöntjük a cukrot, és addig főzzük, amíg felolvad, beletesszük a citromhéjat és levét is. Levesszük a tűzhelyről, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítünk kb. 15-20 db 300 ml körüli befőttes üveget, melyeket kimosunk, és szárazra törlünk. Fontos, hogy jól zárjon a tető! A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy fél percre...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, feldaraboljuk, és egy vastag talpú edényben elkezdjük főzni a cukorral és a fűszerekkel. Miután megpuhultak, simára turmixoljuk, és kevergetve tovább főzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromokat meghámozzuk, és eltávolítjuk a héj fehér részét is. A gyümölcsöket tálba rakjuk, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy az ellepje őket, majd 3 napon keresztül áztatjuk. Kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű