1 kg sárgabarack (maggal együtt mérve)
30 dkg cukor
Barackot megmosni, kimagozni. Nem kell megpucolni!!!
Kézzek összenyomkodni. Összekeverni a cukorrak, és másnapig állni hagyni.
Reggel megfőzni, ée mehet az üvegekbe.
Tetejére pici szalicil.
Az epret áztasd tíz percre hideg vízbe, majd csapvíz alatt öblítsd le jó alaposan. Távolítsd el a szárát, vágd kettő-négy részre, és tedd egy nagyobb tálba vagy lábosba. Szórd rá a...
Elkészítési idő: 2 óraMegtisztított epreket mossuk meg jól, majd csepegtessük le egy szűrőedényben. Tegyük egy lábasba, ha szükséges a nagyobb darabokat aprítsuk fel, majd keverjük össze a befőzőcukorra...
Elkészítési idő:Az almát megpucolom, kimagozom, lereszelem, majd összekeverem kilónkénti adaghoz 1 tk tartósítóval. Jó alaposan lenyomkodom a befőttes üvegekben, majd celofánt teszek rá és kupakk...
Elkészítési idő: 1 óraA gyümölcsöt belerakom a sterilizált üvegbe, teszek rá egy kanál cukrot, egy fél kávéskanál citromsavat, hogy megmaradjon a színe...felöntöm hideg vízzel, lezárom az üveget!!! E...
Elkészítési idő: