menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgabarack lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sárgabarack (maggal együtt mérve)
30 dkg cukor

Elkészítés:


Barackot megmosni, kimagozni. Nem kell megpucolni!!!
Kézzek összenyomkodni. Összekeverni a cukorrak, és másnapig állni hagyni.
Reggel megfőzni, ée mehet az üvegekbe.
Tetejére pici szalicil.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Rumos meggy befőtt
Rumos meggy befőtt

Kicsi (3 dl) befőttes üvegeket teletöltünk megmosott, leszárazott meggyszemekkel. Nem kell kimagozni a meggyet! Üvegenként rászórunk 10 dkg kristálycukrot, leöntjük 1/2 dl rummal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Különleges, egyedi íz jellemzi a rozmaringos körtele
Különleges, egyedi íz jellemzi a rozmaringos körtele

A körtelekvár tartósítószer-mentesen készül, ezért különösen fontos, hogy a befőttesüvegek nagyon tiszták legyenek és a befőzéshez felhasznált gyümölcs is teljesen egészséges legye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Aszalt paradicsom
Aszalt paradicsom

A paradicsomot alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe és kanállal vájjuk ki a magját. Ezután egy alufóliával bélelt tepsibe tegyük egymásmellé a félbevágott, kimagozott paradic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Körtebefőtt sárgadinnyével
Körtebefőtt sárgadinnyével

A körtedarabokat a sárgadinnye szeletekkel, citromkarikával vegyesen üvegekbe rakjuk, a többi hozzávalóból szirupot főzünk. Ha a cukor elolvadt, a szirupba keverjük a natrium benzo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk