menu

Családireceptkönyv.hu

Diétás fűszeres alma-körte lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kis üveghez, kb. 2*3 dl
30 dkg alma tisztítva mérve (kb. 3 nagy almából)
20 dkg körte tisztítva mérve (kb. 2 nagy körtéből)
1 dl narancslé
fél citrom kifacsart leve
2 evőkanál szárított narancshéj
2 cm friss gyömbér megtisztítva, lereszelve
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
1 evőkanál 2:1 zselésítőpor

Elkészítés:


1. A megtisztított, felkockázott almát és körtét egy lábasba szórjuk, felöntjük a narancslével, felforraljuk, majd alacsony lángon, kevergetve teljesen puhára főzzük a gyümölcsöket. Közben hozzáadjuk a citromlevet, a narancshéjat, a megtisztított, lereszelt gyömbért és a fahéjat.

2. Mikor teljesen megpuhult az alma és a körte, botmixerrel krémesre törjük. Hozzászórjuk a zselésítőport, és további 3-4 percet főzzük. Még forrón üvegekbe töltjük, hűlés után hűtőszekrényben tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Karácsony előtt gyakran készítek szezonális gyümölcsökből, téli, melengető hatású fűszerekből 1-1 kis üveg lekvárt, hogy házi finomságokkal tölthessem meg a kekszes dobozba szánt linzereket. Ez a finomság ráadásul cukormentes, így még a diétánkba is beilleszthető.
Karácsony előtt gyakran készítek szezonális gyümölcsökből, téli, melengető hatású fűszerekből 1-1 kis üveg lekvárt, hogy házi finomságokkal tölthessem meg a kekszes dobozba szánt linzereket.

Ezekből általában kis adagokat főzök, és tartósításra sincs szükség, mert rögtön a süteményekbe kerülnek. Az alábbi gyümölcsös finomság ráadásul cukormentes, így még a diétánkba is

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Eperlekvár (paleo)
Eperlekvár (paleo)

Az epret darabolva, de egészben is felteheted a tűzre, ahogy jól esik. Kb. 1 órán keresztül főzd, néha keverd meg. Ha egészben raktad fel az epret, akkor kézi botmixerrel törd öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöld dió lekvár
Zöld dió lekvár

A diót alaposan mossuk meg, majd vágjuk le a végeit. Villával szurkáljuk át a diók mindkét oldalát, majd helyezzük őket egy nagyobb befőttes üvegbe, és öntsünk rá bőségesen vizet....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Zöldparadicsom lekvár
Zöldparadicsom lekvár

A paradicsomokat megmosom, kivágom a „csumáját” és feldarabolom, majd egy nagy lábosba teszem. A lábost lefedem és közepesnél erősebb fokozaton fél óráig főzöm, míg levet enged ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymakrém - házilag
Fokhagymakrém - házilag

A fokhagymát pucold meg, mosd meg, csak az egészséges gerezdeket használd fel a krémhez. Törd össze egy mélyebb tálban, vagy dobd aprítógépbe. Add hozzá fokozatosan az olajat, rakd...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk