1,8 kg hámozott, szeletelt alma
3 dl víz
80 dkg cukor
őrölt fahéj
3 aszpirin
Az almákat 5 percig, lefedve főzzük.
Megkavarjuk és újabb 15 percig főzzük.
Beletesszük a cukrot és újabb 5 percig forraljuk.
Belekeverjük a 3 összetört aszpirint és még 5 percig főzzük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Elronthatatlan és szép világos almalekvár.
jjjj
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leszedett csalánt többször átmossuk ,majd a leveleit letépkedjük. Lehet fordítva is, akkor könnyebb picit :D. Természetesen még mindig kesztyűben dolgozunk,hacsak nincs ízületi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa sütötököt és az almát meghámozzuk, -kockára vágjuk,majd beletesszük egy hibátlan zománcos edénybe -meglocsoljuk a citrom levével és felöntjük 1 liter vizzel ,kb 20 perc ala...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesMegfőzöd a céklát, de ha van türelmed akkor a sütőbe süsd meg sokkal finomabb lesz. Megpucolod ha megpuhult, készítesz levet neki, ami a következő: Mérd meg hogy kb mennyi a cék...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű