1,8 kg hámozott, szeletelt alma
3 dl víz
80 dkg cukor
őrölt fahéj
3 aszpirin
Az almákat 5 percig, lefedve főzzük.
Megkavarjuk és újabb 15 percig főzzük.
Beletesszük a cukrot és újabb 5 percig forraljuk.
Belekeverjük a 3 összetört aszpirint és még 5 percig főzzük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Elronthatatlan és szép világos almalekvár.
A birseket alaposan megmostam, negyedeltem és a magházát ill. a hibás részeket kivágtam. Nem hámoztam meg, mert kell a szín és a pektin. Feldaraboltam fél citrom levét ráfacsartam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAzért jó, ha sok cukorral készül, mert a cukor nemcsak a savat köti le a barackban, de tartósítja is, kevesebb szalicil kell hozzá. Forró vízzel öntsd le a barackot, tíz percig ál...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa szilvákat üvegekbe rakjuk beleteszük a szegfűszeget, fahéjat elkészítjük a cukros vízet, ezzel feltöltjük vizes dunsztba tesszük főni 3o percre hagyjuk kihűlni másnapig
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz-
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű