Családireceptkönyv.hu

Fahéjas almalekvár


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6-8 üveg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,8 kg hámozott, szeletelt alma
3 dl víz
80 dkg cukor
őrölt fahéj
3 aszpirin

Elkészítés:


Az almákat 5 percig, lefedve főzzük.
Megkavarjuk és újabb 15 percig főzzük.

Beletesszük a cukrot és újabb 5 percig forraljuk.
Belekeverjük a 3 összetört aszpirint és még 5 percig főzzük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Elronthatatlan és szép világos almalekvár.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Birs sajt
Birs sajt

A birseket alaposan megmostam, negyedeltem és a magházát ill. a hibás részeket kivágtam. Nem hámoztam meg, mert kell a szín és a pektin. Feldaraboltam fél citrom levét ráfacsartam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi baracklekvár
Házi baracklekvár

Azért jó, ha sok cukorral készül, mert a cukor nemcsak a savat köti le a barackban, de tartósítja is, kevesebb szalicil kell hozzá. Forró vízzel öntsd le a barackot, tíz percig ál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Szilvakompót
Szilvakompót

a szilvákat üvegekbe rakjuk beleteszük a szegfűszeget, fahéjat elkészítjük a cukros vízet, ezzel feltöltjük vizes dunsztba tesszük főni 3o percre hagyjuk kihűlni másnapig

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Fanni
Esterházy-rostélyos
Esterházy-rostélyos

-

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk