Családireceptkönyv.hu

Fahéjas almalekvár


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6-8 üveg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,8 kg hámozott, szeletelt alma
3 dl víz
80 dkg cukor
őrölt fahéj
3 aszpirin

Elkészítés:


Az almákat 5 percig, lefedve főzzük.
Megkavarjuk és újabb 15 percig főzzük.

Beletesszük a cukrot és újabb 5 percig forraljuk.
Belekeverjük a 3 összetört aszpirint és még 5 percig főzzük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Elronthatatlan és szép világos almalekvár.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almalé
Almalé

Az almát pucolom, magozom, majd annyi vízzel, ami épp ellepi, felteszem főni. Ha puha, botmixerrel pépesítem, belerakom a cukrot, majd felöntöm a maradék vízzel és felforralom. H...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Alma elrakása télire
Alma elrakása télire

Lereszeljük az almát, szalicilt teszünk rá. egy napig hagyjuk pihenni, majd üvegekbe rakjuk a levével együtt. Lekötözzük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ételízesítő házilag - házi vegeta tartósítószer nélk
Ételízesítő házilag - házi vegeta tartósítószer nélk

A paradicsomokat merítsük forró vízbe, majd hámozzuk meg. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd vágjuk akkora darabokra, hogy a turmixgép elbírjon velük. Aki akarja, húsdarálóval is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk