Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Birsalma lekvár


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


10 kg megtisztított, feldarabolt birsalma
6 dl víz
5 db citrom leve
4 db szegfűszeg
3 db egész fahéj
2 kg cukor

Elkészítés:


A vizet felforralom, bele dobom a szegfűszeget és a fahéjat. Kicsit áztatom, leszűröm. A nagyobb lábos aljára beöntöd a fűszeres vizet. Beleteszed a darabokra vágott birsalmát, a citromlét, összekevered és lassan – hogy a cukor feloldódjon – főzni kezded.
20 perc főzés után turmixolod, hozzáadod a cukrot, tovább főzöd, míg sűrűbbé válik. Ez még csepp-próba nélkül is látszik, nem kell félni, hogy híg marad, mert a birsalmának nagy a sűrűsödést segítő pektin tartalma.
Forrón üvegekbe mered, az üvegeket lezárod, és forrón egy napra száraz dunsztba teszed.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos gesztenyelekvár
Narancsos gesztenyelekvár

A gesztenyéket mossuk meg, majd vagdaljunk keresztet a hegyesebb végébe. Minél mélyebben be tudjuk vágni, annál könnyebb lesz később pucolni. Közben vizet forralunk és amikor már...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldparadicsom lekvár
Zöldparadicsom lekvár

Megmossuk a paradicsomokat és az almákat. Kicsumázzuk, jó apróra összevágjuk. Feltesszük egy nagy edényben főni, egy csipet sót teszünk rá. 20 percig főzzük, majd összeturmixoljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Bodzavirág lekvár
Bodzavirág lekvár

Citromokat karikázzuk fel, a virágokkal rétegezzük egy nagyobb edénybe és öntsük rá a vizet. Egy éjszakát pihen hűvös helyen. Másnap nyomkodjuk ... és szűrjük le. Pucolt almá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Fűszeres-vörösboros meggylekvár
Fűszeres-vörösboros meggylekvár

A meggyet, a cukort és a dzsemfixet lábasba tesszük, és egy fakanállal elkeverjük. A tűzhelyre tesszük, és addig melegítjük, míg jól keverhetővé válik, de még nem lesz tűzforró. Ek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk