menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalmasajt


Írta:

Elk. idő: 5 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Birsalma
cukor
citrom

Elkészítés:


A gyümölcsöt alaposan megmosom, megsikálom, feldarabolom és annyi vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi....
Addig főzöm, míg a víz elfő róla, majd botmixerrel összepépesítem, szűrőn átpasszírozom, felfőzöm, majd beleteszem a cukrot.
Citrommal és citromlével ízesítem és felforralom és rotyogtatva addig főzöm, amíg besűrűsödik. Vízzel kiöblített, előkészített formákba teszem és kihűlésig a pulton hagyom.

Birsalmasajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Meggybefőtt
Meggybefőtt

• Elkészítés: Az üvegeket nagyon alaposan (legjobb mosogatógépben, utána elöblítve) kimossuk. A többször megmosott meggyszemekkel teletesszük az üvegeket, de mielőtt tele lennének,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Receptek
Zöld-dió befőtt tartósítószer nélkül
Zöld-dió befőtt tartósítószer nélkül

Két darab ötliteres üvegbe való dió beszerzésével kezdődik a procedúra. A diókat villával szurkálom meg, majd hideg vízzel csordultig töltöm az üvegeket. Két héten keresztül minden...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Uncle Benz
Uncle Benz

A hagymát kis kockára vágni az olajon üvegesre párolni hozzáadni a deci vizet. A paradicsomról lehúzni a héjat összevágni kicsire a paprikát is. Hozzáadni a cukrot, sót, kukoricát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Susan
Sárgabarackbefőtt tartósítószer nélkül
Sárgabarackbefőtt tartósítószer nélkül

A barackokat mossuk meg, magozzuk ki. A befőtthöz nem jó a nagyon puha barack, azt hagyjuk meg a lekvárhoz. Sárgabarackbefőttnek azokat válogassuk ki, amelyek már szép érettek, de...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk