• 0,5 kg liszt (szénhidrát csökkentett)
• kb. 30-35 dkg teljes kiőrlésű zabliszt
• kb. 10-15 dkg kókuszliszt
• 30 g vaníliás fehérjepor
• 25 dkg light vaj vagy kókuszolaj
• 2 egész tojás + 1 a kenéshez
• 1 kávéskanál só
• 3 evőkanál édesítő
• 1 élesztő + pici tej + cukor (az élesztő futtatásához használt pici cukor nem okozhat problémát)
Futtasd fel az élesztőt langyos tejben. Az összetevőket gyúrd össze egyneművé, simává, addig, amíg már nem ragad a kezedhez. Ha kész, meleg helyen kb. 30 percig hagyd kelni. Ez idő alatt készítsd el a tölteléket.
Diós és mákos: édesítsd tetszés szerint, reszeld bele egy citrom héját, tedd bele az előre, forró vízbe áztatott mazsolát (opcionális), majd adj hozzá annyi forró tejet (vagy vizet), amennyit felvesz. Ne legyen túl folyós, krémes, kenhető legyen.
Gesztenyés: egy csomag gesztenyemasszát keverj ki rummal és édesítővel
Kókuszos: készíts vaníliás vagy kókuszos ízű fehérjéből egy sűrű, tejes turmixot, és a kókuszreszeléket addig vegyítsd vele, míg kenhető, krémes nem lesz.
Mennyiségeket szándékosan nem írok, mert mindenki máshogyan szereti a tészta-töltelék arányt. Ízlésedhez mérten alakíthatod a mennyiségeket. Nálunk a sok töltelék, vékony tészta a menő.
Így készült: A zsírt a 25 dkg liszttel alaposan össze vegyítettem, hidegre tettem.3 dabra osztottam A tészta hozzávalóit egy tálba öntöm és jó alaposan kidolgozzuk, 2 cipóra oszt...
Elkészítési idő: 100 percAz összetevőket csomómentesre keverjük, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor vizes, vagy olajos kézzel gyúrjuk át. Eltarthat 1-2 percig, amíg olyan lesz a...
Elkészítési idő:1. Megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni a margarint. 2. Egy őzgerincformát margarinozunk és lisztezünk. 3. Egy tálban összekeverjük a durvára tört diót (mogyorót/mandulát), étcsok...
Elkészítési idő: 1,5 óra