menu

Családireceptkönyv.hu

káposztalevelek gyors elkészítése töltött káposztáh


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy fej káposzta

Elkészítés:


Már biztosan találkozott túlságosan nagy káposztafejjel, és elég nehezen ment az egyes káposztalevelek lefejtése, vagy éppen nehezen fért bele az edénybe, és feleslegesen sok időt töltött el a káposztalevelek elkészítésével…

A káposztalevelek leválasztásának egy sokkal egyszerűbb módját mutatjuk be:
A káposzta (1,5 – 2 kg) felületéről leszedjük a csúnya, sérült leveleket és kidobjuk. A káposztát alaposan megmossuk, torzsáját pedig egy éles késsel kivágjuk. A mikrohullámú sütőt 800 – 900 W fokozatra állítjuk, beletesszük a káposztát és bekapcsoljuk (10-12 percre). Ezalatt a káposzta szépen megpuhul. Miután letelt a 10-12 perc és megpuhult a káposzta, kivesszük a mikrohullámú sütőből és hideg vízzel megmossuk. Ezután a levelek már egyszerűen eltávolíthatóak.

 káposztalevelek gyors elkészítése töltött káposztáh

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tükörglazúr
Tükörglazúr

Szitáljuk át a kakaót és áztassuk be a zselatint 70 ml vízbe. Főzzünk szirupot a cukorból és a 80 ml vízből, szórjuk bele a kakaót és jól keverjük össze. Melegítsük fel a tejszínt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vali féle sűrített tej
Vali féle sűrített tej

Nagy edényben!

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fondant
Fondant

Tehát A cukrot bele tettem a lábasba és hozzá öntöttem a vizet. Fontos, hogy tiszta legyen minden eszközünk! Kanállal jobb kevergetni, mint fakanállal...tisztább! Alá gyújtottam é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ropogós pirított (sült) hagyma
Ropogós pirított (sült) hagyma

Egy serpenyőben kezdd el melegíteni az olajat nagy lángon. Legalább 3-4 cm mély legyen, és egészen forró, mire a hagymákat előkészíted. Első lépésben pucold meg a hagymát, vágd el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk