1 nagy fej káposzta
Már biztosan találkozott túlságosan nagy káposztafejjel, és elég nehezen ment az egyes káposztalevelek lefejtése, vagy éppen nehezen fért bele az edénybe, és feleslegesen sok időt töltött el a káposztalevelek elkészítésével…
A káposztalevelek leválasztásának egy sokkal egyszerűbb módját mutatjuk be:
A káposzta (1,5 – 2 kg) felületéről leszedjük a csúnya, sérült leveleket és kidobjuk. A káposztát alaposan megmossuk, torzsáját pedig egy éles késsel kivágjuk. A mikrohullámú sütőt 800 – 900 W fokozatra állítjuk, beletesszük a káposztát és bekapcsoljuk (10-12 percre). Ezalatt a káposzta szépen megpuhul. Miután letelt a 10-12 perc és megpuhult a káposzta, kivesszük a mikrohullámú sütőből és hideg vízzel megmossuk. Ezután a levelek már egyszerűen eltávolíthatóak.
3 evőkanál mustármagot egy jénaiba raktam .. felöntöttem fehérbor ecettel el kell lepje teljesen... pár óra múlva teljesen felszívta .. ekkor felöntöttem szénsavmentes ásványvízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alaposan lehűtött tejszínből habot verünk, félretesszük. Két keverőtálat meleg vízfürdő fölé helyezünk. Az egyik keverőtálban megolvasztjuk az összetördelt csokoládét, a másikba...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz olajat megmelegítjük, majd rátesszük a húst és jól lepirítjuk. Mikor szép barna, hozzáadjuk a zúzott vagy présel fokhagya 1/4-ét. Párszor átkeverjük, majd hozzáadjuk a paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű