5-6 nagy citrom, 5 dl alkohol, (vodka is jó) 50 dkg cukor, 1 l tejszín, 3 vanília, 1dl sambuca, (olasz likör, hasonlít az ouzóhoz)
A citromok héját az alkoholban 10 napig állni hagyjuk. Majd a cukrot felfőzzük szirupnak 2-3 dl vízzel. Mikor langyosra hült, (kevergessük közben, nehogy megdermedjen) felöntjük a citromos alkohollal, a tejszínnel és 3/4 l tejjel. (A tejel és tejszínt forraljuk föl és hűtsük le.) Hozzáadjuk a sambucát és a vaníliát. Egy hétig érleljük hűtőben. Általában télen készítik, étkezések után szolgálják föl, közvetlen fogyasztás előtt hűtsük jégen. Bármilyen más gyümölcsből lehet készíteni.
A vizet és az édesítőnket egy lábosban felforraljuk, majd hozzáadjuk a levendula szárakat és virágokat, majd a citrom és lime leveket is. Elkeverjük, majd megvárjuk, míg szobahőmér...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tejből kb. 3 dl-t külön öntök, a többit felforralom, és belekeverem a sárga krémet. Nem főzöm sokat, épp csak összeérjenek, mert kicsapódik a tojás sárgája. Legjobb egy kéz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A gyömbért vagy nagyon alaposan mossuk meg, vagy még inkább vékonyan hámozzuk meg, majd vágjuk egészen vékony szeletekre. (Nagyon jó illatú lesz tőle a kezünk! ) A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekeverjük
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű