Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Szilvás sütemény (Rámás )


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta: 30 dkg liszt
15 dkg Ráma
5 dkg cukor
1 db tojás
1 dl tej
2 dkg élesztő

1,5 kg szilva

A morzsához: 20 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg margarin

Elkészítés:


Az élesztőt kevés cukorral a langyos tejben megfuttatjuk. A puha margarinnal összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és fél óráig kelni hagyjuk.

Közben a szilvát megmossuk, késsel félbe vágjuk, kimagozzuk.

Egy kb 20 x 30 cm-es tepsit kikentem margarinnal kicsit. A tésztát lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtottam és bele tettem.

A szilvákat a belsejükkel felfelé rárakosgattam úgy, hogy kissé fedjék egymást.

A morzsához való cukrot , lisztet összekevertem, majd a margarinnal eldörzsölgettem.

A szilvához kell egy kis fahéj, ezt lehet a szilvára szórni, én most a morzsába kevertem, majd ráöntöttem szépen a szilva tetejére.

Előmelegített sütőbe tettem és addig sütöttem, hogy a tetején a morzsa is kicsit barnás legyen.

Langyosan szeleteltem nagyobb kockákra.

Szilvás sütemény (Rámás )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Piaci lángos (Anitól)
Piaci lángos (Anitól)

Lisztet és a többi alapanyagot , élesztőt belemorzsoljuk annyi szódavizet adunk hozzá hogy fél kemény tésztánk legyen , kidagasztjuk , letakarva kelesztjük 2, szeresére , majd olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Húsgombóc bakonyi módra
Húsgombóc bakonyi módra

A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Spenótos nudli
Spenótos nudli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
OROSZ HÚSSALÁTA
OROSZ HÚSSALÁTA

A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, kihűtjük, majd feldaraboljuk. Egy tojás sárgáját elkeverünk mustárral, tejföllel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlével...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk