50-70 dkg magozott meggy, 10-15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor (eredetileg nem szerepel a receptben, elhagyható), 2-3 evőkanál liszt, 2,5 dl zsíros tejföl.
A magozott meggyet egy kisebb fazékban cukorral és a vaníliás cukorral átpároljuk 5 perc alatt, majd 1,5- 1,8 liter vízzel felöntjük és kb. 15-20 percig főzzük. A lisztet 1 dl vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, vízzel vagy a meggyleves levével kicsit hígítjuk, a leveshez öntjük, miközben azt folyamatosan kevergetjük. Addig főzzük lassú tűzön, míg besűrűsödik. Hűtve fogyasztjuk.
1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. 2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. 3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A tésztához az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és gyorsan egyneművé gyúrjuk. Akkorára nyújtjuk, hogy picit túlérjen a formán (lisztezzünk alá, könnyebb lesz ny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű