12 db.Hochland szeletelt sajt,10 dkg reszelt sajt(Trapista),10 dkg sajtkrém,10 dkg vaj, 9 szelet gépsonka, 5 tojás, 1 kiskanál mustár, só, fehérbors, petrezselyem levél
Sütőpapírral bélelt ( a sütőpapírt le lehet kenni vékonyan olajjal, hogy ne ragadjon oda a sajt) tepsibe raktam a szeletelt sajtot úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórtam a reszelt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tettem, épp csak, hogy kissé összeolvadjon. Míg lehűlt, a megfőtt tojásfehérjét felapróztam, összekevertem a sajtkrémmel, a petrezselyemmel , sóval, borssal ízesítettem, majd rákentem a sajtra és befedtem a sonkaszeletekkel. A tojássárgáját kikavartam a vajjal , a kiskanál mustárral , sóval, majd a sonkára kentem. Szorosan feltekertem , fóliába csomagoltam és lehűtöttem. Éles késsel szeleteltem.
A túrót kikavartam a tojással, a margarinnal és a bikarbónával, majd betettem fél órát a hűtőbe pihenni. Ezután takaréklángra tettem és folyamatosan kavargatva megfőztem. 10-15 per...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA céklákat vágjuk kockára, az aszalt szilvát is daraboljuk fel. A magokat keverjük el olívaolajjal, majd öntsük a céklával elkevert aszalt szilvára.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy narancs levét kifacsarjuk. A másik kettőt meghámozzuk, felszeleteljük. A sajtot is vékonyan felszeleteljük. Egy nagyobb tányérra rakjuk a salátát, elhelyezzük rajta felváltva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott zöldséget szobahőmérsékleten fölengedjük. A majonézt a tejföllel összekeverjük egy kevés porcukorral, citromlével és mustárral, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprít...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Nehéz