40 dkg liszt
7,5 dkg cukor
csipet só
o.75 dl tejszín
1 tojás
3 dkg zsír
2 evőkanál méz
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
Krém hozzávalói:
25 dkg vaj vagy margarin,
10-15 dkg porcukor,
1,5 csomag tejszínes főző puding,
4 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
2-3 evőkanál rum /ha gyermek is van rumaroma/,
5 dkg csokoládé.
Tetejére:
10 dkg tortabevonó csokoládé felolvasztva +
1 evőkanál olajjal
A lisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát összekeverjük, belemorzsoljuk a zsírt, majd összegyúrjuk a tojással, tejszínnel és a mézzel. 6 cipóba osztjuk és egyenként kb 25×30 téglalapra nyújtva 5-6 perc alatt megsütjük.
A pudingot elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a tejjel felfőzzük, mielőtt kész belekeverjük a csokoládét, hogy a forró pudingban felolvadjon és hagyjuk kihűlni. A vajat vagy margarint habosra keverjük a porcukorral, a rummal, majd alaposan felhabosítjuk a kihűlt főzött krémmel.
A lapokat megkenjük a krémmel, 2-3 óra hosszat nehezékkel a tetején hagyjuk pihenni. Ezután bevonjuk a felolvasztott tortabevonóval és hagyjuk dermedni. Dermedés után forró éles késsel felkockázva kínáljuk.
Ezeket az alapanyagokat összedolgozzuk.Ketté választjuk.Egyikbe piros másikba zöld színesítőt teszünk.A tésztából 6-6 gombócot készítünk.A zöldet ellapogatom és a piros gombócot be...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA disznó zsírt,olajat,ectet,sót összekeverjük a forró vízzel és hozzáajuk a lisztet ,tojást és jól kidolgozzuk a tésztát , letakarva 1 órát pihentetjük.Pihentetés után 3-4 részre o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrom vékonyra nyújtom és itt most szívecskés szaggatóval kiszúrom. Sütőpapírral bélelt tepsikbe teszem és alacsony lángon megsütöm,kb.7-perc, ha már csak lang...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű