menu

Családireceptkönyv.hu

Francia kocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
7,5 dkg cukor
csipet só
o.75 dl tejszín
1 tojás
3 dkg zsír
2 evőkanál méz
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
Krém hozzávalói:

25 dkg vaj vagy margarin,
10-15 dkg porcukor,
1,5 csomag tejszínes főző puding,
4 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
2-3 evőkanál rum /ha gyermek is van rumaroma/,
5 dkg csokoládé.
Tetejére:
10 dkg tortabevonó csokoládé felolvasztva +
1 evőkanál olajjal

Elkészítés:


A lisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát összekeverjük, belemorzsoljuk a zsírt, majd összegyúrjuk a tojással, tejszínnel és a mézzel. 6 cipóba osztjuk és egyenként kb 25×30 téglalapra nyújtva 5-6 perc alatt megsütjük.

A pudingot elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a tejjel felfőzzük, mielőtt kész belekeverjük a csokoládét, hogy a forró pudingban felolvadjon és hagyjuk kihűlni. A vajat vagy margarint habosra keverjük a porcukorral, a rummal, majd alaposan felhabosítjuk a kihűlt főzött krémmel.

A lapokat megkenjük a krémmel, 2-3 óra hosszat nehezékkel a tetején hagyjuk pihenni. Ezután bevonjuk a felolvasztott tortabevonóval és hagyjuk dermedni. Dermedés után forró éles késsel felkockázva kínáljuk.

Francia kocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Túrós fánk sütőben sütve
Túrós fánk sütőben sütve

1 dl tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk a lisztet, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrienn
Fatörzs
Fatörzs

Tészta: A tojássárgáját, a cukorral, a dióval, zsemlemorzsával és sütőporral összekeverjük. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá és hozzáadjuk a kikevert masszához. Krém: A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mari
Sajtos keksz
Sajtos keksz

Tésztát össze gyurni és 3 db egyforma cipót készíteni, kinyújtani és megkenni a sajtos töltelékkel, szorosan feltekerni,folpakba csomagolni és 24 órára hűtőbe tenni. sütés előtt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar GESZTENYETORTA CSOKIMOUSSE-SZAL
GESZTENYETORTA CSOKIMOUSSE-SZAL

Az alap elkészítése: A nyers, puha datolyát egy villával törd össze, a kakaóport add hozzá, majd mehet hozzá a mandula isEgyenletesen nyomkodd a masszát a tortaformába, és addig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk