A palacsintatésztához:
• 1/2 kg liszt
• 2 ek. porcukor
• 4 egész tojás
• 1 csipet só
• 2 mk sütőpor
• 1 l tej részletekben adagolva
A túrókrémhez:
• 1 kg félzsíros túró
• 8 tojássárgája
• 20 dkg tejföl
• 1 vaníliarúd kikapart magjai
• 120 g porcukor
• 1 citrom reszelt héja
• 1 teáskanál citromlé
• aranymazsola (elhagyható)
A hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet mindenképpen részletekben adagoljátok: egy kis tejci, egy kis keverés - ha nem így csináljátok, akkor csomós lesz, és a fejetekre kenhetitek az egészet. Ha szabályosan jártok el, akkor kellemes, homogén állagú löttyöt kaptok végeredményül. Ezt egy vékonyan beolajozott (profiknak javasoljuk a videóban is látható szilikonecset beszerzését!), közepesen felhevített serpenyőbe öntjük, majd még azzal a mozdulattal igyekszünk a tésztát egyenletesen eloszlatni a minél szebb végeredmény érdekében. 1-2 perc alatt megsütjük a palit.
A túrót, a tojássárgáját, a porcukrot, a tejfölt és a vanília rúd kikapart magjait és a mazsolát összekeverjük, majd belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. A kisütött palacsintákat jó alaposan megtöltjük túrókrémmel.
Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a közepébe mélyedést csinálunk, beleszórjuk a cukrot és az élesztőt. Felöntjük annyi langyos tejjel, ami a mélyedés széléig ér. Letakarjuk, és hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesJól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epernek leszedjük a zöldjét, megmossuk, leszárítjuk és botmixerrel pürésítjük. Ha nem akarjuk az eper magjait viszont látni a fagyiban, passzírozzuk át a pépet. Hozzákeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű