menu

Családireceptkönyv.hu

Klasszikus túrós palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A palacsintatésztához:
• 1/2 kg liszt
• 2 ek. porcukor
• 4 egész tojás
• 1 csipet só
• 2 mk sütőpor
• 1 l tej részletekben adagolva
A túrókrémhez:
• 1 kg félzsíros túró
• 8 tojássárgája
• 20 dkg tejföl
• 1 vaníliarúd kikapart magjai
• 120 g porcukor
• 1 citrom reszelt héja
• 1 teáskanál citromlé
• aranymazsola (elhagyható)

Elkészítés:


A hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet mindenképpen részletekben adagoljátok: egy kis tejci, egy kis keverés - ha nem így csináljátok, akkor csomós lesz, és a fejetekre kenhetitek az egészet. Ha szabályosan jártok el, akkor kellemes, homogén állagú löttyöt kaptok végeredményül. Ezt egy vékonyan beolajozott (profiknak javasoljuk a videóban is látható szilikonecset beszerzését!), közepesen felhevített serpenyőbe öntjük, majd még azzal a mozdulattal igyekszünk a tésztát egyenletesen eloszlatni a minél szebb végeredmény érdekében. 1-2 perc alatt megsütjük a palit.
A túrót, a tojássárgáját, a porcukrot, a tejfölt és a vanília rúd kikapart magjait és a mazsolát összekeverjük, majd belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. A kisütött palacsintákat jó alaposan megtöltjük túrókrémmel.

Klasszikus túrós palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Sörben párolt, pirított csülök
Sörben párolt, pirított csülök

A húst megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk. A kétféle hagymát megpucoljuk, a vöröshagymát apróra kockázzuk. Nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, fehéredésig sütjük rajta a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Dió töltelék
Dió töltelék

A tejet a cukorral felforralom, majd belekeverem a többi alapanyagot. Teljesen száraz, hideg, gyúrható masszát kell, hogy kapjak,

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Póréhagymás quiche
Póréhagymás quiche

A lisztet és a sót robotgép táljába mérjük, hozzáadjuk a kockákra vágott vajat, és morzsás állagúra dolgoztatjuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Folpakba csoma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Fűszer keverék
Fűszer keverék

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk