2
apples, washed well and cut into quarters, do not remove the peel, core or seeds (variety and color not specified although red apples were tested)
1
orange, flesh of (zest it first and use the zest for garnish)
1
piece of orange peel (about 2-3" inch strip)
1
stick cinnamon
2
whole cloves
4 c
filtered water
1 tsp
rose water, to taste (my addition and optional)
ice cubes
fresh mint, for garnish
orange zest, for garnish
sugar, to sweeten (if desired)
1Place the apples, oranges, orange peel, cinnamon stick, whole cloves and water in a saucepan and bring to a boil.
2Reduce the heat to LOW and simmer until the apples are very soft, about 30 minutes.
3Strain the mixture through a fine mesh strainer into a non-reactive bowl pushing gently with the back of a wooden spoon to extract all the liquid. Stir in the rose water. Set aside to cool briefly about 10 minutes.
4Pour the juice again [through a fine mesh strainer] into the drinking glasses filled with ice cubes. Garnish with fresh mint, orange zest and sweeten to taste.
Makes about 3 (8 ounce) servings.
1. A vanília rudakat kétfele vágtam, beleraktam az alkoholba. 2. Amikor eszembe jut kicsit megrázogatom az üveget. 3.---- 3 hónap múlva éri el teljesen kész állapotát
Elkészítési idő:4 evőkanál kristálycukrot kevés vízzel karamellizálj, majd önts rá fél liter felforralt, de már langyosra hűlt tejszínt. Addig főzd együtt, míg elolvad a karamella, de ügyelj rá, h...
Elkészítési idő: 1 óraA hozzávalókat aprítógéppel vagy botmixerrel sűrűre daráljuk.
Elkészítési idő: 10 perc