4 evőkanál kristálycukor, ½ liter tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 2 tubus sűrített tej, 2 dl kávé, 4 dl whisky. ( Én almapálinkát használok)
4 evőkanál kristálycukrot kevés vízzel karamellizálj, majd önts rá fél liter felforralt, de már langyosra hűlt tejszínt. Addig főzd együtt, míg elolvad a karamella, de ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni. Tegyél bele 2 csomag vaníliás cukrot, 2 tubus sűrített tejet és 2 deciliter kávét. Kicsit rottyantsd fel, majd zárd el alatta a tűzhelyet, és ha kihűlt, 4 deciliter whiskyvel keverd össze. Töltsd üvegbe, és tedd egy-két órára a fagyasztóba, utána hűtőben tárold.
Tegyük a bodza virágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. A virágokat nem szükséges megmosni, mert akkor sok ízanyagot veszítünk el vele. Adjuk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA zöldalmát, a kiwit és a banánt meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd egy turmixgépbe helyezzük. Belefacsarjuk a zöld citromot, hozzáadjuk a felszeletelt szárzellert és az...
Elkészítési idő: 10 p Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót egy turmixgépben összekeverünk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű