4 evőkanál kristálycukor, ½ liter tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 2 tubus sűrített tej, 2 dl kávé, 4 dl whisky. ( Én almapálinkát használok)
4 evőkanál kristálycukrot kevés vízzel karamellizálj, majd önts rá fél liter felforralt, de már langyosra hűlt tejszínt. Addig főzd együtt, míg elolvad a karamella, de ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni. Tegyél bele 2 csomag vaníliás cukrot, 2 tubus sűrített tejet és 2 deciliter kávét. Kicsit rottyantsd fel, majd zárd el alatta a tűzhelyet, és ha kihűlt, 4 deciliter whiskyvel keverd össze. Töltsd üvegbe, és tedd egy-két órára a fagyasztóba, utána hűtőben tárold.
Az almákat kimagozzuk, felkockázzuk, majd turmixba tesszük a fahéjjal és a tejjel. Habosra turmixoljuk. Poharakba öntjük, a jégkockákat belerakjuk. Szélét citromkarikával díszíthet...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVégy egy citromos sört!
Elkészítési idő: 30 sec Nehézség: NehézMeleg vízzel lemossuk a gyümölcsöt, majd citromfacsarón jól kisajtoljuk, megszűrjük. Cukor hozzáadása nélkül a lehűtött tejjel 1 percig turmixoljuk, fogyasztjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű