Tészta:
- 25 dkg Norbi liszt (hozzá 1-2 kanál zabkorpa)
- 1 tasak dr. Oetker instant élesztő
- csipet só
- 5 dkg olvasztott vaj
- lovely sweet ízlés szerint
- 1 tojás sárgája
- 1,5 dl langyos tej
Töltelék:
- 3 alma
- darált dió
- fahéj
- lovely sweet
A liszthez hozzákevertem az élesztőt és a sót, majd jött a tojás sárgája, a vaj, az édesítős tej. A tésztát összedolgozása után meleg helyre kelesztő tálba tettem 1 órára. Aztán kinyújtottam, megkentem a tetejét egy pici olvasztott vajjal és ráraktam a tölteléket, amit érdemes alaposan kinyomkodni! Szorosan feltekertem, kb 1 cm vastagságúra vágtam a csigákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem őket. Letakarva még 20 percig álltak. 180 fokon 25 perc alatt megsült.
A húshoz először a száraz pácot készítjük el: összekeverjük a fűszereket és bedörzsöljük vele a bőrös combfiléket. Egy hőálló tál aljára kevés olívaolajat öntünk és beletesszük a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vízben elvegyítjük az almaecetet és a sót, hozzáadjuk a lisztet, és jól összekeverjük. Lisztkeverékkel szórt munkalapon átgyúrjuk, gömbölyítjük, majd kézzel kb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük fel a tejet vigyázva arra, hogy ne égjen le. Mielőtt forr (azaz gyöngyözik) adjuk hozzá a zabpelyhet. Kevergessük, amíg sűrű lesz, majd adjuk hozzá a joghurtot, illetve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDen Ofen auf 180 °C Umluft vorheizen. Die Kartoffeln schälen und in feine Scheiben schneiden oder mit einem Hobel in feine Scheiben hobeln. Kartoffeln in eine Auflaufform geben....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű