- 300 g zsenge zöldborsó szem
- só, fehér bors ízlés szerint
- 1 ek hidegen sajtolt tökmagolaj
-1-2 gerezd fokhagyma
- 2-4 dl tiszta víz
- 3-4 db nagyobb bazsalikom levél
- 1 marék tökmag előre beáztatva (2-3 órás áztatás)
- (opcionális tápanyagérték növelők: 1 ek inaktív sörélesztőpehely és/vagy 1 marék kendermag)
- 300 g zsenge zöldborsó szem
- só, fehér bors ízlés szerint
- 1 ek hidegen sajtolt tökmagolaj
-1-2 gerezd fokhagyma
- 2-4 dl tiszta víz
- 3-4 db nagyobb bazsalikom levél
- 1 marék tökmag előre beáztatva (2-3 órás áztatás)
- (opcionális tápanyagérték növelők: 1 ek inaktív sörélesztőpehely és/vagy 1 marék kendermag)
ELKÉSZÍTÉS:
1) A fokhagymát 2-3 evőkanál vízzel felengedve pépessé turmixoljuk, majd beleszórjuk a friss bazsalikom leveleket és még pörgetünk 2-3 fordulatot a turmix gépünkön. (Nem jó a bazsalikomnak, ha túl sokáig érintkezik a fém késekkel, ezért ha van otthon mozsár, zúzzuk abban szét a leveleket a turmix gép helyett.)
2) Az előre beáztatott tökmagról leöntjük az áztató vizet és a tökmagolajjal krémesre turmixoljuk a gépben, miközben hozzáadjuk a fűszereket (só, bors).
3) Most jön a borsó. A szép zöld borsószemekhez öntünk kb.1 dl tiszta vizet és addig turmixoljuk, míg egynemű krémet nem kapunk.
4) Keverjük össze a borsós krémet, a tökmagos krémmel és a hagymás turmixszal. Kenhető krémes állagot kellene kapnunk, így ha még szükséges tegyünk hozzá vizet. (Ha sűríteni kellene, használjunk 1 ek útifműgahéjat hozzá.)
A zöldborsóhoz nagyon jól illik a menta, ezért aki szereti a mentás ételeket, cserélje ki a receptben szereplő bazsalikomot menta levélre és fogyassza mentás borsókrémként.
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Olajozz ki egy muffin sütőt. 2. Egy nagy fazék fölé tégy gőzölő fémkosarat, és önts az aljára 3-5 cm-nyi vizet. Tedd a kosárba a karfio...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmosom, nagylyukú reszelőn lereszelem. A hagymát finomra vágom, kevés olívaolajon megpárolom, a végén a megroppantott fokhagymát is megfuttattom az olajon. Hozzáadom a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Főtt tojásokat felkarikázzuk. 2. Két-két szelet sajt közé teszünk 1-1 szelet sonkát és tojáskarikákat (amennyi ráfér). 3. A sajtokat duplán bepanírozzuk. Lisztbe, tojásba...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkecombokat, alaposan megmosom, sózom, borsozom, majd a szalonna szeletekkel kibélelt jénai tálba teszem, a bőrös felükkel lefele. Megszóróm a karikára vágott vöröshagymával é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű