25 dkg máj / csirke-liba -kacsa-sertés -marha /
2 fej hagyma
2 cikk fokhagyma
10 dkg zsír
10 dkg vaj
1 tk majoranna /ízlés szerint /
1tk őrölt bors /ízlés szerint /
1 tk só /ízlés szerint /
Megsütöd a májat a zsírban és leöntöd róla a zsírt , hogy abba megsüsd a hagymát is.
Kockára vágjuk a hagymát, és ebben a zsirban megdinszteljük és beletesszük a végén az apróra vágott fokhagymát is. Levesszük a tűzről és beletesszük a fűszereket. Turmix géppel összeturmixoljuk és közben bele öntjük a felmelegített vajat is és a májat .Habosra keverjük és tetszés szerint sózzuk vagy borsozzuk.
Kisebb üvegekbe töltjük és tetjére tehetünk olvasztott vajat, hogy légmentesen lezárja és tovább eláll.Egészségetekre.
1.Tegyük a fűszernövényeket kis üvegekbe, és öntsük fel olívaolajjal. 2.A ledugaszolt üvegeket tegyük világos helyre, és érleltessük 2-3 hétig.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megszurkálom és a paprikákkal együtt 180 C fokon kb. 50 perc alatt megsütöm. A sütőben hagyom hűlni A padlizsánok és paprikák héját lehúzom. A padlizsánt bevagdoso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű▪️Két fazék vizet szoktam feltenni. Egy mibe szaggatjuk a nokedlit ,a másik amiből pótoljuk az " elfogyott " vizet A főző víz besűrűsödik és a tészta is felszívja ezért pótolni...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz