25 dkg máj / csirke-liba -kacsa-sertés -marha /
2 fej hagyma
2 cikk fokhagyma
10 dkg zsír
10 dkg vaj
1 tk majoranna /ízlés szerint /
1tk őrölt bors /ízlés szerint /
1 tk só /ízlés szerint /
Megsütöd a májat a zsírban és leöntöd róla a zsírt , hogy abba megsüsd a hagymát is.
Kockára vágjuk a hagymát, és ebben a zsirban megdinszteljük és beletesszük a végén az apróra vágott fokhagymát is. Levesszük a tűzről és beletesszük a fűszereket. Turmix géppel összeturmixoljuk és közben bele öntjük a felmelegített vajat is és a májat .Habosra keverjük és tetszés szerint sózzuk vagy borsozzuk.
Kisebb üvegekbe töltjük és tetjére tehetünk olvasztott vajat, hogy légmentesen lezárja és tovább eláll.Egészségetekre.
1. A mogyorót 180 °C-ra előmelegített sütőben sütőpapíron szétterítve 10 percig pirítom, amíg illatos lesz. Nem érdemes ezt a fázist kihagyni és a darált mogyorót egyből a csokolád...
Elkészítési idő:A burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Mikor elkészült összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, a lisztet, az olajat és a zsemlemorzsát,...
Elkészítési idő: