25 dkg máj / csirke-liba -kacsa-sertés -marha /
2 fej hagyma
2 cikk fokhagyma
10 dkg zsír
10 dkg vaj
1 tk majoranna /ízlés szerint /
1tk őrölt bors /ízlés szerint /
1 tk só /ízlés szerint /
Megsütöd a májat a zsírban és leöntöd róla a zsírt , hogy abba megsüsd a hagymát is.
Kockára vágjuk a hagymát, és ebben a zsirban megdinszteljük és beletesszük a végén az apróra vágott fokhagymát is. Levesszük a tűzről és beletesszük a fűszereket. Turmix géppel összeturmixoljuk és közben bele öntjük a felmelegített vajat is és a májat .Habosra keverjük és tetszés szerint sózzuk vagy borsozzuk.
Kisebb üvegekbe töltjük és tetjére tehetünk olvasztott vajat, hogy légmentesen lezárja és tovább eláll.Egészségetekre.
A burgonyát héjastól lábasba tesszük, felöntjük vízzel és puhára főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk a héját. Krumplinyomóval áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjastól főni tesszük. Miután megfőtt, még melegen meghámozzuk, áttörjük, hűlni hagyjuk. Ha már meghűlt az áttört burgonyánk, összedolgozzuk a liszttel, zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük. A fokhagymát összenyomjuk. Valamennyi hozzávalót alaposan összedol...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesTurmixold össze a gyümölcsöket és a mézet.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű