25 dkg máj / csirke-liba -kacsa-sertés -marha /
2 fej hagyma
2 cikk fokhagyma
10 dkg zsír
10 dkg vaj
1 tk majoranna /ízlés szerint /
1tk őrölt bors /ízlés szerint /
1 tk só /ízlés szerint /
Megsütöd a májat a zsírban és leöntöd róla a zsírt , hogy abba megsüsd a hagymát is.
Kockára vágjuk a hagymát, és ebben a zsirban megdinszteljük és beletesszük a végén az apróra vágott fokhagymát is. Levesszük a tűzről és beletesszük a fűszereket. Turmix géppel összeturmixoljuk és közben bele öntjük a felmelegített vajat is és a májat .Habosra keverjük és tetszés szerint sózzuk vagy borsozzuk.
Kisebb üvegekbe töltjük és tetjére tehetünk olvasztott vajat, hogy légmentesen lezárja és tovább eláll.Egészségetekre.
A karfiolt szétszedjük kisebb részekre, majd forró vízben megfőzzük, amíg egészen puha nem lesz. Ha megpuhult, leszűrjük és egy tálba tesszük, adjuk hozzá a fűszereket, a sajtot, a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűReszeld le a gombát,durvára, vajon pirítsd le,só,bors,ha elfőtte a levét,szórd meg 1 ek. liszttel, végül egy kis doboz tejföllel készre főzöd /kb. 3 perc/petrezselyem,aki szereti"...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű