1 liter 100%-os narancslé
2 dl habtejszín
1 pici vaníliakivonat
1-2 ek. porcukor (v. méz)
1/4 sárgadinnye
2-3 db nektarin (v. őszibarack)
2-3 marék meggy (lehet befőtt is)
A gyümölcsöket megtisztítjuk, felkockázzuk.
A narancslét elkeverjük a tejszínnel, vaníliakivonattal, porcukorral, a gyümölcsök felével, s mindezt átturmixoljuk.
"Levesbetétként" hozzáadjuk a maradék felkockázott gyümölcsöt.
1-2 óra után már kellemesen összeérnek az ízek a hűtőszekrényben, s tálalhatjuk is!
A legjobb a friss idénygyümölcsökkel (görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye, meggy, málna, áfonya, szeder, nektarin, sárgabarack, őszibarack, banán, ribizli, ananász, narancs, kivi, körte), de mirelit- vagy konzervgyümölcsökkel is nagyon finom.
A sárgadinnyét vágjuk félbe, majd kaparjuk ki a magjait. Vágjuk szeletekre, hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra a dinnyehúst. Tegyük egy tálba. A dinnyéhez adjuk hozzá a narancslev...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1 csomag réteslap 5 db alma 4 ek zsemlemorzsa 2 ek cukor 2 ek barna cukor 1 citromból nyert citromlé 1 citromból nyert citromhéj (reszelve) 1 kk fahéj 1 marék mazsola (rumb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt főzd meg előre, puhára, alaposan csepegtesd le és hagyd teljesen kihűlni, hidegre. Közben piríts le előre kb 150 gramm zabkorpát pici olajon egy serpenyőben, majd ami...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA málnát megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez. Érdemes átpasszírozni, mert zavaróak lehetnek az apró magvak. Egy tálkába öntjük a joghurtt...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű