6 tojás, 6 evőkanál cukor, 12 evőkanál liszt, 2 tasak vaníliás cukor, 30 dkg piros gyümölcs (erdei gyümölcskeverék, málna, cseresznye – fagyasztott is jó)
A krémhez:
5 dl habtejszín
50 dkg krémtúró
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
A tetejére:
10 dkg csokoládéreszelék
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját is, majd lassanként a lisztet és a vaníliás cukrot. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát, majd a tetején eloszlatjuk a gyümölcsöt. 180 fokos sütőben megsütjük, villával ellenőrizzük, hogy megsült. Közben felverjük a habot és belekeverjük a cukrot, majd a túrót és a vaníliás cukrot összekeverjük. A kihűtött süteményen elkenjük a krémet, rászórjuk a csokoládéreszeléket és lehűtjük.
Ezeket a hozzávalókat mikróban, lassan összeolvasztjuk, és már készen is van. Gyorsan megszilárdul, és fényes.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtjuk, tepsibe tesszük. Rátesszük a kihűlt pudingot, amihez hozzákevertünk 1 nagy és 1 kis pohár tejfölt. Íze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Az olvasztott, de már nem meleg vajat / margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot az 5 tájás sárgájával és a margarinnal kikeverjük. Hozzáadjuk a túrót és a vaníliás cukrot és az előre elkészített zselatinos tejet. Közepes nagyságú szétszedhető tortafor...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű