Lapok
25 dkg liszt
5 dkg zsír
10 dkg cukor
0,5 csomag Dr. Oetker Sütőpor
2 dkg kakaópor
kevés tej
Piskóta
4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
0,5 csomag Dr. Oetker Sütőpor
Krém
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
0,5 liter tej
20 dkg cukor
20 dkg vaj
Elkészítés
A lisztet, a zsírt, a cukrot elmorzsoljuk, hozzákeverjük a sütőport és a kakaót, és a tejjel összeállítjuk. 2 lapot sütünk belőle.
Sütünk egy 4 tojásos piskótát.
Pudingot főzünk, kihűtjük, habosra keverjük a vajjal.
Összeállítás: kakaós lap - krém fele - piskóta - krém fele - kakaós lap.
Tetejére szórhatunk vaníliás porcukrot, vagy kenhetünk csokimázat.
Javaslatok, alternatív elkészítés
Mielőtt felszeleteljük, érdemes megvárni, míg megpuhul. Sokáig eláll, és másnap a legfinomabb!
A szokásos kakaós-mézes lapom az alapja. Ehhez a tésztához a mézet, a vajat és a cukrot kevergetve megolvasztom. Nem kell felforralni, elég addig melegíteni, amíg elegyedik és a ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLépések Lépés 1 A kinder pingui szelet recept az alábbi módon készíthető el: A tojásokat ketté választjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. Lépés 2 A tojássárgáját habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A citromlét is belekeverjük, addig verjük a habot, amíg teljesen felveszi a citromlét. A lisztet, a mandulát, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFor the crème anglaise, heat the milk and vanilla seeds in a saucepan over a medium heat. Simmer for 4-5 minutes. Whisk together the egg yolks and sugar in a mixing bowl. Pour th...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű