Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lipcsei szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Lapok

25 dkg liszt
5 dkg zsír
10 dkg cukor
0,5 csomag Dr. Oetker Sütőpor
2 dkg kakaópor
kevés tej

Piskóta

4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
0,5 csomag Dr. Oetker Sütőpor

Krém

2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
0,5 liter tej
20 dkg cukor
20 dkg vaj

Elkészítés:


Elkészítés

A lisztet, a zsírt, a cukrot elmorzsoljuk, hozzákeverjük a sütőport és a kakaót, és a tejjel összeállítjuk. 2 lapot sütünk belőle.
Sütünk egy 4 tojásos piskótát.
Pudingot főzünk, kihűtjük, habosra keverjük a vajjal.
Összeállítás: kakaós lap - krém fele - piskóta - krém fele - kakaós lap.
Tetejére szórhatunk vaníliás porcukrot, vagy kenhetünk csokimázat.
Javaslatok, alternatív elkészítés

Mielőtt felszeleteljük, érdemes megvárni, míg megpuhul. Sokáig eláll, és másnap a legfinomabb!

Lipcsei szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pudingos-tejfölös kocka recept
Pudingos-tejfölös kocka recept

pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd felfőzöm sűrűsödésig és langyosra hűtöm. A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Violetta szelet
Violetta szelet

Tészta készítése: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral és dióval elkevert lisztet. Egy sütőpapírral bélelt 25×40 cm-es tepsibe öntjük a...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
Krémes
Krémes

A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Lassú tűzön főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk, amíg besűrűsödik a krém. Majd levesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
eszkimó szelet
eszkimó szelet

a tetejére a csokimázhoz: 3 kanál vajat,3 kanál kakaót és 3 kanál cukrot vagy mézet, olvadásig melegítjük, de nem főzzük mert kicsapódik, kis hülés után a krémesre öntjük, dermedés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk