A tésztához:
50 dkg finomliszt,15 dkg porcukor,10 dkg vaj,1 teáskanál szódabikarbóna,2 db tojás,3 evőkanál kakaópor,6 evőkanák méz,2 evőkanál tejföl,csipet só.
A krémhez:
1 l tej,3 csomag vanília puding,20 dkg margarin,30 dkg porcukor,3 csomag vaníliás cukor.
Tetejére:10 dkg étcsokoládé.
A tésztához a lisztet,a porcukrot,a 10 dkg vajat,a sütőport,a tojást,a kakaót,a langyos mézet és a tejfölt összegyúrjuk,majd 4 részre osztva tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Előmelegítjük a sütőt.
A tepsi hátulját vajazzuk és lisztezzük,rátesszük a tésztát. Addig sütjük, míg szép barnás színe nem lesz. (5-6 perc,180 fokon)
A szokásos módon a pudingot megfőzzük.1 liter tej,3 csomag puding.Mikor kihűlt,hozzákeverjük a vajat,amihez hozzákevertük a porcukrot,és a vaníliát.
Megkenjük a krémmel a lapokat,a tetejére nem teszünk krémet.
A tortabevonót pár csepp olajjal,mikróban 1 perc alatt felolvasztjuk,megkenjük vele a süteményünket.
Másnap,mikor a mézes lap már puhulni kezd,akkor szeleteljük.
Habosra keverni és a lapokat megtölteni. A tésztából 3 lapot készíteni.
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy kisebb tepsibe fogom sütni a tésztát./ 20 x 23 cm / A tésztához a lisztet, cukrot , sót és a hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsolom, v...
Elkészítési idő: 75 percA krémhez először kikeverjük a tojássárgáját a 20 g cukorral és a kikapart vanília magjával. Amikor habos, hozzákeverjük a mascarponét. A tojásfehérjét felverjük a 60 g cukorral és...
Elkészítési idő: