A tésztához:
50 dkg finomliszt,15 dkg porcukor,10 dkg vaj,1 teáskanál szódabikarbóna,2 db tojás,3 evőkanál kakaópor,6 evőkanák méz,2 evőkanál tejföl,csipet só.
A krémhez:
1 l tej,3 csomag vanília puding,20 dkg margarin,30 dkg porcukor,3 csomag vaníliás cukor.
Tetejére:10 dkg étcsokoládé.
A tésztához a lisztet,a porcukrot,a 10 dkg vajat,a sütőport,a tojást,a kakaót,a langyos mézet és a tejfölt összegyúrjuk,majd 4 részre osztva tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Előmelegítjük a sütőt.
A tepsi hátulját vajazzuk és lisztezzük,rátesszük a tésztát. Addig sütjük, míg szép barnás színe nem lesz. (5-6 perc,180 fokon)
A szokásos módon a pudingot megfőzzük.1 liter tej,3 csomag puding.Mikor kihűlt,hozzákeverjük a vajat,amihez hozzákevertük a porcukrot,és a vaníliát.
Megkenjük a krémmel a lapokat,a tetejére nem teszünk krémet.
A tortabevonót pár csepp olajjal,mikróban 1 perc alatt felolvasztjuk,megkenjük vele a süteményünket.
Másnap,mikor a mézes lap már puhulni kezd,akkor szeleteljük.
A meggybefőttet lecsepegtetjük. A kakaós piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, a vizet és óvatosan összeforgatjuk...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: Közepes1. A piskótából levágunk egy akkora csíkot, amekkora pontosan az őzgerincforma tetejére illik; a többit pedig akkorára szabjuk, amekkorával a formát kibélelhetjük. 2. A geszteny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd elfelezzük. Az egyik felébe 1-2 evőkanál kakaót, a másik felébe 1 keserű mandula aromát teszünk. Egy tálcán elsimítjuk a barna, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojást, a mézet, a zsírt, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a cukrot habosra keverjük. A lisztet szárazon összekeverjük a sütőporral, a kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű