menu

Családireceptkönyv.hu

Dupla kávés


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 1 laphoz:
Sárgalap:
6 tojás
15 deka liszt
12 deka porcukor
6 g sutopor
2 EK víz

Mogyorós cappucino krém:
Hozzávalók a krémhez:
4 zacskó vaníliás pudigpor
1 liter tej
30 deka porcukor
35 deka teavaj
35 deka margarin
10 deka mogyorós cappucino

További hozzávalók:
Hosszú piskóta
3 evo kanál nescafé
Víz és 2-3 kanál cukor

Elkészítés:


Tojások sárgaját kihabosítom a porcukorral és a vízzel. Tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem,,,a sárgájához bele szitálom a lisztet a sütőporral, ősszé keverem és könnyeden hozzá keverem a tojásfehérjét. Sütő papírral bélelt tepsibe ontom, szépen eligazítom majd elő melegített sütőbe teszem és megsutom (tűpróba).

Mogyorós cappucino krém:
Pudingokat tejjel péppé főzöm és hagyom kihulni, közben kevergetem hogy ne borozzon be.
Teavajat, jó minőségű margarin de lehet csak teavajjal /szobahőmérsékletű/ habosra keverem mixerrel a porcukorral és kicsinyenként adom hozzá a kihűlt pépet ( nagyon fontos hogy lehetőleg egyforma hőmérsékletű legyen a pép és a vajak mert ha nem előfordulhat hogy a krém „csomós“ lesz majd hozzá keverem a mogyorós cappucinót.

Nescafét leontom meleg vízzel, teszek bele cukrot, nem kell sok mert a piskóta édes s hagyom kihulni.

Sütemény összerakása:
Alulra kerül az egyik sárga lap. Rákenjük a cappucinokrém majdnem felét (egy keveset hagyunk a suti tetejére ) a krémre rá rakjuk a hosszú piskótát amit nescaféba mártunk. A piskótákra jön a krém másik fele és a másik lap. A felső lapot megkenjük a maradék cappucinó krémmel ,,mikor a suti megdermed leontjuk olvasztott csokival és ízlés szerint díszítjük,,

Dupla kávés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Isteni finom turós süti
Isteni finom turós süti

Melegítsük elő a sütőt jó közepes hőmérsékletűre. Öntsük a hozzávalókat egy tálba és jól keverjük össze. (Célszerű a vajjal, a túróval és a tejföllel kezdeni) Öntsük a masszát a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Francia diós krémes
Francia diós krémes

A sütőt előmelegítem 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrok. Kétfelé veszem és egymás után 2 lapot sütök egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Gesztenyés süti
Gesztenyés süti

6 tojásból piskótát sütünk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr. cukrot és azzal is verjük egy kicsit. Végül a tojások sárgáját és a szódabikarbónát adjuk hozzá. Kikent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babapiskótás krémes B verziója
Babapiskótás krémes B verziója

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk