Hozzávalók 1 laphoz:
Sárgalap:
6 tojás
15 deka liszt
12 deka porcukor
6 g sutopor
2 EK víz
Mogyorós cappucino krém:
Hozzávalók a krémhez:
4 zacskó vaníliás pudigpor
1 liter tej
30 deka porcukor
35 deka teavaj
35 deka margarin
10 deka mogyorós cappucino
További hozzávalók:
Hosszú piskóta
3 evo kanál nescafé
Víz és 2-3 kanál cukor
Tojások sárgaját kihabosítom a porcukorral és a vízzel. Tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem,,,a sárgájához bele szitálom a lisztet a sütőporral, ősszé keverem és könnyeden hozzá keverem a tojásfehérjét. Sütő papírral bélelt tepsibe ontom, szépen eligazítom majd elő melegített sütőbe teszem és megsutom (tűpróba).
Mogyorós cappucino krém:
Pudingokat tejjel péppé főzöm és hagyom kihulni, közben kevergetem hogy ne borozzon be.
Teavajat, jó minőségű margarin de lehet csak teavajjal /szobahőmérsékletű/ habosra keverem mixerrel a porcukorral és kicsinyenként adom hozzá a kihűlt pépet ( nagyon fontos hogy lehetőleg egyforma hőmérsékletű legyen a pép és a vajak mert ha nem előfordulhat hogy a krém „csomós“ lesz majd hozzá keverem a mogyorós cappucinót.
Nescafét leontom meleg vízzel, teszek bele cukrot, nem kell sok mert a piskóta édes s hagyom kihulni.
Sütemény összerakása:
Alulra kerül az egyik sárga lap. Rákenjük a cappucinokrém majdnem felét (egy keveset hagyunk a suti tetejére ) a krémre rá rakjuk a hosszú piskótát amit nescaféba mártunk. A piskótákra jön a krém másik fele és a másik lap. A felső lapot megkenjük a maradék cappucinó krémmel ,,mikor a suti megdermed leontjuk olvasztott csokival és ízlés szerint díszítjük,,
A tészta hozzávalóit összekeverjük egy nagy tálban. Összegyúrjuk, majd kettéosztjuk, lisztezett deszkán tepsi méretűre kinyújtjuk. A kész lapok közül az egyiket egy a tepsibe tessz...
Elkészítési idő:A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk. 4 rész...
Elkészítési idő: 90 percElkészítés: A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre....
Elkészítési idő:A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőb...
Elkészítési idő: