Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Dupla kávés


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 1 laphoz:
Sárgalap:
6 tojás
15 deka liszt
12 deka porcukor
6 g sutopor
2 EK víz

Mogyorós cappucino krém:
Hozzávalók a krémhez:
4 zacskó vaníliás pudigpor
1 liter tej
30 deka porcukor
35 deka teavaj
35 deka margarin
10 deka mogyorós cappucino

További hozzávalók:
Hosszú piskóta
3 evo kanál nescafé
Víz és 2-3 kanál cukor

Elkészítés:


Tojások sárgaját kihabosítom a porcukorral és a vízzel. Tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem,,,a sárgájához bele szitálom a lisztet a sütőporral, ősszé keverem és könnyeden hozzá keverem a tojásfehérjét. Sütő papírral bélelt tepsibe ontom, szépen eligazítom majd elő melegített sütőbe teszem és megsutom (tűpróba).

Mogyorós cappucino krém:
Pudingokat tejjel péppé főzöm és hagyom kihulni, közben kevergetem hogy ne borozzon be.
Teavajat, jó minőségű margarin de lehet csak teavajjal /szobahőmérsékletű/ habosra keverem mixerrel a porcukorral és kicsinyenként adom hozzá a kihűlt pépet ( nagyon fontos hogy lehetőleg egyforma hőmérsékletű legyen a pép és a vajak mert ha nem előfordulhat hogy a krém „csomós“ lesz majd hozzá keverem a mogyorós cappucinót.

Nescafét leontom meleg vízzel, teszek bele cukrot, nem kell sok mert a piskóta édes s hagyom kihulni.

Sütemény összerakása:
Alulra kerül az egyik sárga lap. Rákenjük a cappucinokrém majdnem felét (egy keveset hagyunk a suti tetejére ) a krémre rá rakjuk a hosszú piskótát amit nescaféba mártunk. A piskótákra jön a krém másik fele és a másik lap. A felső lapot megkenjük a maradék cappucinó krémmel ,,mikor a suti megdermed leontjuk olvasztott csokival és ízlés szerint díszítjük,,

Dupla kávés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Juliska szelet
Juliska szelet

Leveles tészta lapok 22 x 33 cm-es tepsi hátán süssünk egy lapot, a sütemény tetejéhez a leveles tésztából, előmelegített sütőben 185 °C hőmérsékleten kb. 10 perc alatt (aranysá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös -pudingos sütemény
Tejfölös -pudingos sütemény

A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen és két részre szedjük.. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az egyik kinyújtott lapot beletesszük. A pudingokat m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Madártej krém süteménybe
Madártej krém süteménybe

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel, a tejjel felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarin és a porcukor könnyű, krémesre kevert elegyével.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dobos kocka
Dobos kocka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk