1 csomag levelestészta
A krémhez:
1 kg sütőtök
1 l tej
10 csomag vaníliás kukoricakeményítő (8 evőkanál étkezési keményítő és 1 rúd vanília kikapart belseje)
40 dkg kristálycukor
1 l tejszín
A levelestésztát 2 lapban aranybarnára sütjük.
A sütőtököt megsütjük, majd botmixer segítségével pépesítjük. A péphez hozzáöntjük a tej ¾ részét, a maradék tejben csomómentesre keverjük a kukoricakeményítőt. A tökös tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, és amikor felforrt, beleöntjük a kukoricakeményítőt, és sűrrű pudingot főzünk. Ha kihűlt, akkor mixerrel átkeverjük, és a megsült levelestésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd egyenletesen elsimítjuk a krém tetején, és rárakjuk a már felkockázott, második lap levelestésztát. A legvégén porcukorral megszórjuk a tetjét.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a vajjal, vagy a margarinnal tovább keverjük, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva. Elfelezzük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy 20 x 20 cm-es tepsit olajjal kikenünk, majd sütőpapírt teszünk bele – úgy hogy az oldalára is feljöjjön. A tojásokat szétválasztjuk. A f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Gőz fölött kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a porcukorral. A mézet felmelegítjük, majd lassan csurgatva (gőz fölött) összedolgozzuk a felvert tojásfehérjével (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához összekeverem a száraz alapanyagokat, felverem a tojásfehérjét, majd összeforgatom őket. felébe kakaóport keverek. Külön- külön megsütöm őket őzgerinc formában. Ezalatt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes