Bárrmilyen sütemény megtöltésére alkalmas!
Hozzávalók:
500 g magas zsírtartalmú tejföl,
180 g cukor,
reszelt citromhéj,
2 db tojás,
3 evőkanál liszt,
250 g vaj,
2 teáskanál vaníliaaroma, vagy 2 tasak vaníliás cukor.
Keverjük össze a tejfölt a tojással, a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a liszttel és a vaníliával, majd vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Amikor sűrű krémet kapunk, tegyük félre és hagyjuk hűlni. Robotgéppel keverjük habosra a vajat, majd lassanként keverjük a vajhoz a főtt krémet. Homogén állagú krémet kell kapnunk. Forrás
A tejet a cukrokkal felforralom, majd amikor a cukor elolvadt, akkor hozzáöntöm a mákot, elkeverem. Közben a kifliket felkarikázom, egy tálba szóróm. Lelocsolom a mákos tejjel, szi...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA csoda A tejet feltesszük melegedni, és a vajat felkockázva felolvasztjuk benne. Mikor a vaj teljesen felolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük benne. Ne ijedjünk meg, a leg...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek cukorral és a vaníliás cukorral (elektromos habverővel) habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerint rumot vagy amarettót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA süti elkészítése nem időigényes, de az egyik hozzávaló, a karamell elkészítése, igen. A sűrített tejből karamellt készítünk. Karamell készítése: Az összes sűrített tejet duns...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes