Bárrmilyen sütemény megtöltésére alkalmas!
Hozzávalók:
500 g magas zsírtartalmú tejföl,
180 g cukor,
reszelt citromhéj,
2 db tojás,
3 evőkanál liszt,
250 g vaj,
2 teáskanál vaníliaaroma, vagy 2 tasak vaníliás cukor.
Keverjük össze a tejfölt a tojással, a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a liszttel és a vaníliával, majd vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Amikor sűrű krémet kapunk, tegyük félre és hagyjuk hűlni. Robotgéppel keverjük habosra a vajat, majd lassanként keverjük a vajhoz a főtt krémet. Homogén állagú krémet kell kapnunk. Forrás
A tojásokat kétfelé vesszük, a sárgáját a porcukorral kikeverjük habosra, hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport, a bort, a kakaót és a csipet sót. Felverjük a tojások fehérjét és l...
Elkészítési idő: 60 p.+25 p.süté Nehézség: KönnyűA tojást,szódabikarbónát,mézet,a zsiradékot,édesítőt,a tejet és a vizet összekeverjük és gőz felett főzzük,amig kicsit be nem sűrűsödik.Beledolgozzuk a zabpelyhet,a sót és a rizsli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A tojásokat szétválasztjuk. ◾️A sárgáját az édesítő felével fehéredésig keverjük. ◾️A liszteket a sóval összekeverjük. ◾️A tojások fehérjét elkezdjük habosítani és apránkén...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: NehézÖntsük egy lábasba a kávét, szitáljuk hozzá a kakaóport, majd keverjük össze a kettőt. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, ha ezzel megvagyunk, vegyük le a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű