Családireceptkönyv.hu

Kakaós sült madártej


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


10 db tojás

11 evőkanál finomliszt

1 l zsírosabb tej

20 dkg kristálycukor

10 dkg porcukor

17 dkg olvasztott vaj

1 rúd vanília

1 csipet só
40 dkg cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál presszókávé

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra – egészen fehéredésig – keverjük a kristálycukorral és a csipet sóval. Hozzádolgozzuk a vaníliarúd kikapart magjait, majd a felolvasztott, de kihűlt vajat és a kakaos lisztet Majd állandó keverés mellett, vékony sugárban csurgatva hozzáadjuk a tejet amibe bele tettük a kávét

A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, amit óvatosan a tejes masszába forgatunk.
Sütöpappiral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 175 °C-os sütőben 1 órát sütjük.

A sütőből kivéve szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd egy-két órára hűtőbe tesszük. Fontos, hogy csak hidegen szeletelhető szépen. Porcukorral meghintve tálaljuk.





Kakaós sült madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Szalagálés krémes
Szalagálés krémes

A hozzávalók felhasználásával tésztát gyúrunk. Sütőlemezen 3 lapot sütünk belőle. Krém: 5 evőkanál lisztet sűrűre főzünk 5 dl tejben. 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Négerkocka
Négerkocka

A 4 tojássárgáját, 10 dkg cukrot, 12 dkg zsírt, 3 dkg kakaóport, 3 dl tejet, 30 dkg lisztet és 1 csomag sütőport simára keverünk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, tűpróbá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Éclaire au chocolat (francia recept)
Éclaire au chocolat (francia recept)

♥ TÉSZTA Az olajat, vizet feltesszük forrni a cukorral és a sóval. Ha felforrt, belekeverjük a lisztet, majd tovább főzzük állandóan keverve addig, amíg a tészta elválik az edény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar gesztenyés gluténmentes süti
gesztenyés gluténmentes süti

Piskóta A tojásfehérjét 2 ek. vízzel félkemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukor felét és kemény habbá verjük.A tojássárgáját a vaniliás cukorral és a maradék cukorral kikeverjük.Kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk