10 db tojás
11 evőkanál finomliszt
1 l zsírosabb tej
20 dkg kristálycukor
10 dkg porcukor
17 dkg olvasztott vaj
1 rúd vanília
1 csipet só
40 dkg cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál presszókávé
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra – egészen fehéredésig – keverjük a kristálycukorral és a csipet sóval. Hozzádolgozzuk a vaníliarúd kikapart magjait, majd a felolvasztott, de kihűlt vajat és a kakaos lisztet Majd állandó keverés mellett, vékony sugárban csurgatva hozzáadjuk a tejet amibe bele tettük a kávét
A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, amit óvatosan a tejes masszába forgatunk.
Sütöpappiral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 175 °C-os sütőben 1 órát sütjük.
A sütőből kivéve szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd egy-két órára hűtőbe tesszük. Fontos, hogy csak hidegen szeletelhető szépen. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta:12dkg porcukor,2 evőkanál olvasztott méz,1 egész tojás,5 kanál tej,10dkg olvasztott ráma,40dkg liszt,1 kávéskanál szódabikarbóna. Ezt jól összekeverjük,hogy puha de nyújth...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepesmint fenn
Elkészítési idő: 2 Nehézség: NehézA tojasokat habosra kikavarni a cukorral,hozzaadni az olajat,es a sutoporral elkevert lisztet Ha tul suru lenne a massza,lehet keves tejjel higitani... Kefele osztani,az egyik f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű