Családireceptkönyv.hu

Religieuse (francia recept)


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
5 dl víz
5 dl tej
1 csipet só
1 kk cukor
4 dkg vaj
6dkg liszt
2 közepes tojás
♥ CSOKIKRÉM:
2 ek kukorica keményítő
1,8 dl tej
1 tojássárga
2 dkg vaj
1,5 dkg csoki
♥ KARAMELL
1,2 dkg barna cukor
2 ek víz
1 dl tejszín
3 dkg sózott vaj

Elkészítés:


♥ TÉSZTA
Forrald fel a vizet,tejet, vajat,cukrot és a csipet sót. Add hozzá a lisztet és keverd egy spatulával addig, amíg a tészta elválik az edény falától, ezután főzd tovább állandóan keverve még kb 3 percig. Tedd a tésztát egy keverőtálba (vagy robotgépbe) és add hozzá az első tojást állandóan kavarva. Mikor a tojás és tészta teljesen elkeveredett, add hozzá a következő tojást is, és addig kavard, amíg a tészta lágy és homogén lesz. Melegítsd elő a sütőt 200°-ra.
Tedd a tésztát nyomózsákba, és sütőpapíros tepsire nyomjál egyenlő számban nagy és kisebb gombócokat. ( 4 nagy-4 kicsi) Ügyelj a távolságra a sütemények közt. Tedd a tepsit az előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig. (Sütőajtót NE nyitogass!)Amikor a tészta jól felfúvódott és szép piros, zárd el a gázt kicsit nyisd ki a sütőajtót és hagyd a sütőben a süteményt amíg kihűl.
♥ KRÉM:
Forrald fel a tejet és a cukrot. A tojássárgát keverd el alaposan a kukorica keményítővel, majd önts rá kevés forró tejet és keverd el. Öntsd a tojásos kleveréket a forró tejhez állandó keverés mellett, és lassú tűzön főzd továbbra is állandóan keverve. Amikor elkezd sűrűsödni, húzd le a tűzről és tedd bele a csokoládét ( vagy apró darabokra törve, vagy olvasztva), a vajat, és keverd jól össze. hagyd a krémet kihűlni.(általában befóliázzuk, úgy gogy a fólia érintse a krémet, hogy ne bőrösödjön)
♥ KARAMELL
2 leveses kanál vízzel a cukorból gyenge tűzön keverés nélkül barna karamellt készítünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejszínt.
Elkeverjük és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
♥ ÖSSZEÁLLÍTÁS:
A puffancsokat megtöltjük csokikrémmel. A nagy puffancs felső részét bemártjuk a karamellba, a kicsinek az alsó részét, és a karamelles résznél egymásra rakjuk.
♥ DEKORÁCIÓ:
Ha gondoljuk, még bevonhatjuk csokival csokoládé ganache-t alkalmazva, és tejszínhabból körben fehér gallért is tehetünk
a fánkra a kicsi és nagy találkozásánál.

Trükkök, tippek, praktikák:


"Journal des femmes" receptje alapján

Religieuse (francia recept)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Amerikai krémes
Amerikai krémes

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Móni süti
Móni süti

Elkészítés: Készítsük el a krémet: tegyük egy edénybe a krémhez felsorolt hozzávalókat a vaj kivételével, keverjük simára, majd főzzük meg a krémet lassú tűzön, folytonos kavargat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Citromos diós süti
Citromos diós süti

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, ha szükséges, pici tejjel lazítjuk. Elfelezzük, és sütőpapírral bélelt tepsiben két lapot sütünk belőle. (Légkeveréses sütőben 150 fokon kb. 20...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Almás krémes
Almás krémes

A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval (szoba-hőmérsékletű) tésztát gyúrunk. Közepes tepsi hátán három egyforma vékony lapot sütünk (én 21x32 cm t...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk