♥ TÉSZTA:
5 dl víz
5 dl tej
1 csipet só
1 kk cukor
4 dkg vaj
6dkg liszt
2 közepes tojás
♥ CSOKIKRÉM:
2 ek kukorica keményítő
1,8 dl tej
1 tojássárga
2 dkg vaj
1,5 dkg csoki
♥ KARAMELL
1,2 dkg barna cukor
2 ek víz
1 dl tejszín
3 dkg sózott vaj
♥ TÉSZTA
Forrald fel a vizet,tejet, vajat,cukrot és a csipet sót. Add hozzá a lisztet és keverd egy spatulával addig, amíg a tészta elválik az edény falától, ezután főzd tovább állandóan keverve még kb 3 percig. Tedd a tésztát egy keverőtálba (vagy robotgépbe) és add hozzá az első tojást állandóan kavarva. Mikor a tojás és tészta teljesen elkeveredett, add hozzá a következő tojást is, és addig kavard, amíg a tészta lágy és homogén lesz. Melegítsd elő a sütőt 200°-ra.
Tedd a tésztát nyomózsákba, és sütőpapíros tepsire nyomjál egyenlő számban nagy és kisebb gombócokat. ( 4 nagy-4 kicsi) Ügyelj a távolságra a sütemények közt. Tedd a tepsit az előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig. (Sütőajtót NE nyitogass!)Amikor a tészta jól felfúvódott és szép piros, zárd el a gázt kicsit nyisd ki a sütőajtót és hagyd a sütőben a süteményt amíg kihűl.
♥ KRÉM:
Forrald fel a tejet és a cukrot. A tojássárgát keverd el alaposan a kukorica keményítővel, majd önts rá kevés forró tejet és keverd el. Öntsd a tojásos kleveréket a forró tejhez állandó keverés mellett, és lassú tűzön főzd továbbra is állandóan keverve. Amikor elkezd sűrűsödni, húzd le a tűzről és tedd bele a csokoládét ( vagy apró darabokra törve, vagy olvasztva), a vajat, és keverd jól össze. hagyd a krémet kihűlni.(általában befóliázzuk, úgy gogy a fólia érintse a krémet, hogy ne bőrösödjön)
♥ KARAMELL
2 leveses kanál vízzel a cukorból gyenge tűzön keverés nélkül barna karamellt készítünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejszínt.
Elkeverjük és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
♥ ÖSSZEÁLLÍTÁS:
A puffancsokat megtöltjük csokikrémmel. A nagy puffancs felső részét bemártjuk a karamellba, a kicsinek az alsó részét, és a karamelles résznél egymásra rakjuk.
♥ DEKORÁCIÓ:
Ha gondoljuk, még bevonhatjuk csokival csokoládé ganache-t alkalmazva, és tejszínhabból körben fehér gallért is tehetünk
a fánkra a kicsi és nagy találkozásánál.
"Journal des femmes" receptje alapján
A cukrot a margarinnal és a sárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt, kb 20*30 cm-es tepsiben 150 fokon kb 20 percig sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsepegtetjük. A kakaós piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, a vizet és óvatosan összeforgatjuk...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: KözepesA kekszet apróra tördeljük, majd egy tálba tesszük és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a habot és a vajat és robotgéppel összedolgozzuk, majd egy tálba, vagy sütőformába tesszük. J...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a cukrot, majd verjük kemény habbá. A lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz