500 g kimagozott meggy
kevés meggyszirup (elhagyható)
300 ml tejszín
2 teáskanál rum (vagy rum aroma)
350 g csokoládé mousse**
5 g étcsokoládé, forgácsokra vágva vagy reszelve
** A csoki moussehoz:
15 dkg keserű csokoládé, feldarabolva
2 tojássárga
3 tojásfehérje
3 evőkanál porcukor
csipetnyi só
A csoki mousse-hoz gőz felett egy nagyobb jénaiban felolvasztjuk a csokit, simára keverjük, majd a tűzről levesszük és hűlni hagyjuk. Belekeverjük a tojássárgáját, majd a keményre vert fehérje habot is óvatosan beleforgatom. A hűtőbe tesszük kb. 4 órára.
A fekete-erdő mousse-hoz a tejszínt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a rumot és elektromos habverővel addig keverjük, amíg puha csúcsos nem lesz.
Négy pohárba rétegezzük a tejszínt, a csoki mousse-t, a meggyet és kevés meggylét, a tetejére tejszín kerül, amit csoki forgáccsal szórunk meg.
A piskótához a tojásokat kettéválasztottam. A fehérjéket a cukorral kemény habbá vertem, egyenként hozzáadtam a tojássárgákat, és végül fakanállal hozzákevertem a sütőporral elkeve...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA leveles tésztából 2 lapot nyújtunk (25x35 cm),és rózsaszínűre sütjük 170 fokon. Ebből egy lapot úgy sütünk, hogy kockára vágjuk. ( így könnyű lesz szeletelni) Elkészítjük a meg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piskótához a tojások sárgáját a cukor ¼ részével habosra keverjük. A maradék cukorral felverjük a fehérjét. A cukrot rögtön az elején beletesszük, így a habunk egy kicsit lágyabb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, míg egynemű állaga lesz. A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű