a tésztához:
15 dkg zsír
2,5 dl víz
15 dkg liszt
6 tojás
a krémhez:
4 csomag vaníliás puding
1 l tej
25 dkg cukor
25 dkg Rama
5 dl Hulala tejszín
a tetejére:
porcukor
A tésztához a zsírt a vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a tűz fölött addig keverjük, amíg szépen össze nem áll. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket alaposan eldolgozva. A tésztát elfelezzük, és kizsírozott tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. (15 percig nem szabad kinyitni a sütőt!)
A második tészta megsütése után még a tepsiben szépen felvágjuk, mert amikor összerakjuk a krémmel, már nem lehet szépen szeletelni.
A krémhez a négy csomag pudingot a tejben a cukorral megfőzzük. A Ramat kihabosítjuk és a még langyos krémet adagonként eldolgozzuk vele.
A Hulalát keményre verjük.
A tésztára először a pudingos krémet, majd a tejszínhabot tesszük rá, aztán jönnek az előre felvágott tészta darabok a tetejére. Porcukorral megszórjuk.
A tészta elkészítése: A tojássárgáját a porcukorral elkeverjük, majd 8 kanál vizet apránként hozzáadva 30 percig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amit a sütőporral és a kakaóval e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni.A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig sütjük. (A tepsi mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, és tedd bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, amíg a térfogata a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz. Addig a tojást, a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes