menu

Családireceptkönyv.hu

Cukrászkrémek - Vajkrémek


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az ilyen módon készített vajkrémek közül kettőt emelnék ki, melyeket számos süteményben használAranykrém:

Hozzávalók:
800g vaj
120g tojássárgája
100g pudingpor
700g cukor
egy csipet vaníliás cukorKlasszikus csokoládés doboskrém:

Hozzávalók:
1000g vaj
600g egész tojás
500g kristálycukor
egy csipet vaníliás cukor
400g csokoládé
1000ml tejnak és nagyon közkedveltek.Párizsi krém:

Hozzávalók:
1000g vaj
1000g cukor
700ml tejszín
400g kakaópor

Elkészítés:


Elkészítés:

A pudingkrémnél leírtak szerint főzünk egy sűrű pudingot, még melegen hozzákeverjük a vaj 1/3-ad részét, majd kihűlésig simára keverjük. A maradék vajat kihabosítjuk, majd elegyítjük a pudingkrémmel.
Elkészítés:

A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral vízgőz felet csípősre melegítjük, majd kihűlésig habbá verjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és elegyítjük a kihabosított vajjal.


Léteznek még ún. tartós töltelékek, amik ugyan hivatalosan külön kategóriába tartoznak mégis vaj alapúak, ezért ide sorolnám őket. Két krémet, a párizsi- és a rokokó krémet emelnék ki, melyek nagyon intenzív csokoládés ízűek, emiatt nagyon népszerűek, sok készítményben előfordulnak.Elkészítés:

A tejszínt a cukorral sűrűre felfőzzük, hozzáadjuk az átszitált kakaóport és a vaj negyedrészét. Alaposan elkeverjük, majd valamilyen hideg felületen pl. márványlap, fémtepsi letáblázzuk. A táblázás során nemcsak lehűl az alapunk, hanem szépen be is sűrűsödik. Ezután ezt a masszát adjuk a kihabosított vajhoz.

A Rokokó krém a párizsi krém és az alapvajkrém egy-egy arányú keveréke.

Trükkök, tippek, praktikák:


Néhány vajkrémmel, főzött krémmel töltött sütemény:

sárgakrém: képviselőfánk, krémes, somlói galuska
aranykrém: sakkszelet, jojófánk, gyümölcskosárka
pudingkrém: gyümölcsös blundel, barackos papucs
párizsi krém: marcipánszelet, royal torta, burgonyamignon, tátracsúcs
rokokó krém: rokokó torta, stefánia torta, piramis szelet
doboskrém: dobostorta, dobos tekercs

Cukrászkrémek - Vajkrémek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Albert kekszes sütemény
Albert kekszes sütemény

A pudingport elkeverjük a kakaóporral és a cukorral/eritrittel, majd kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet feltesszük főni, majd amikor már majdnem forr, belekeverjük a pudin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos  túrós
Citromos túrós

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hókirálynő szelet
Hókirálynő szelet

A tésztát készítjük el először. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot. Az olajat is hozzáadjuk és közben habverővel verjük, majd a lisztet és a sütőport i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anya
Képviselő fánk
Képviselő fánk

A vizet a vajjal felforraljuk, állandó kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet és a csipet sót, addig főzzük, míg az edény oldaláról le nem válik. Levesszük a tűzről, egyenként be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk