25 dkg natúr krémsajt (mascarpone)
25 dkg babapiskóta
4 dkg porcukor
4 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1,5 dl erős kávé
1 dl tej
2-3 evőkanál rum ízlés szerint
2 csomag vaníliás cukor
+ a tetejére cukrozatlan kakaópor
1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk.
2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is.
3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukorral összekeverjük, belemártjuk a babapiskótát (ne ázzon el teljesen a piskóta, de azért hagyjuk benne egy néhány másodpercig).
4. Egy 20x25 cm-es üvegtálba sorban lerakjuk a kávés folyadékba mártogatott babapiskótát, erre rátesszük a tejszínhabos krém felét, majd újabb kávés babapiskóta réteg jön, és erre rásimítjuk a krém másik felét.
5. Hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára puhulni, hogy jól összeálljon. (De az a legjobb, ha este gyorsan összeállítjuk és éjszaka pihen egyet a hűtőben.)
6. Fogyasztás előtt megszórjuk a kakaóporral, és szeletelve tálaljuk.
Recept:
Gabriella kalandjai a konyhában
Tegyük turmixgépbe a pisztáciát a diót és a mandulát, adjunk hozzá a porcukrot, 2 evőkanál narancslevet és 100 g vajat, alaposan dolgozzuk össze. Terítsük le a réteslapokat vizes k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig sütjük. (A tepsi mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojások fehérjét k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókból linzer tésztát gyúrunk. A diós habot keményre verjük. A tésztát három lapban kinyújtjuk, a lapokat a diós habbal egyenletesen megkenve egyenként kisütjük. A...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes