25 dkg natúr krémsajt (mascarpone)
25 dkg babapiskóta
4 dkg porcukor
4 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1,5 dl erős kávé
1 dl tej
2-3 evőkanál rum ízlés szerint
2 csomag vaníliás cukor
+ a tetejére cukrozatlan kakaópor
1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk.
2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is.
3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukorral összekeverjük, belemártjuk a babapiskótát (ne ázzon el teljesen a piskóta, de azért hagyjuk benne egy néhány másodpercig).
4. Egy 20x25 cm-es üvegtálba sorban lerakjuk a kávés folyadékba mártogatott babapiskótát, erre rátesszük a tejszínhabos krém felét, majd újabb kávés babapiskóta réteg jön, és erre rásimítjuk a krém másik felét.
5. Hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára puhulni, hogy jól összeálljon. (De az a legjobb, ha este gyorsan összeállítjuk és éjszaka pihen egyet a hűtőben.)
6. Fogyasztás előtt megszórjuk a kakaóporral, és szeletelve tálaljuk.
Recept:
Gabriella kalandjai a konyhában
Tegyük egy fazékba a cukrot,vizet,fahéjat és sót. Kaparjuk ki a hosszában felvágott vaníliarúd belsejét és keverjük a fazékban lévőkhöz, majd dobjuk bele a vaníliarudat is. Forra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk. Majd ketté osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, belesimítjuk a tepsibe. Erre jön a krém. A pudingot elkészítjük és még melegen beleke...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűKéshegynyi vékony lapokat nyújtunk (kettőt) és kizsírozott gáztepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Mielőtt sütjük, meg kell szurkálni villával, hogy ne púposodjon f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű