menu

Családireceptkönyv.hu

Alexander sütemény


Írta:

Elk. idő: 1 óra 15 p
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A laphoz:
20 dkg finomliszt
6 dkg olvasztott méz
6 dkg porcukor
2 dkg vaj
2 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna

A tésztához:
30 dkg aprított dió
8 tojásfehérje
30 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál savanykás baracklekvár
A krémhez:
8 tojássárgája
10 evőkanál cukor
5 dl tej
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
A mézes lap lekenéséhez:
2 evőkanál baracklekvár

A krém tetejére:
5 dl habtejszín
5 dkg csokireszelék

Elkészítés:


A lap hozzávalóit összegyúrjuk és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon (180°C-on, 10-12 perc).
A habtésztához egy ugyanakkora tepsit sütőpapírral kibélelünk és az aprított diót beleszórjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben egy kissé megpörköljük. Közben megkevergetjük, de vigyázzunk arra, hogy szép, kellemes aranyszíne legyen! A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a baracklekvárt. Ezt a lekváros kemény habot szépen rásimítjuk a pörkölt dióra és 180°C-on 10-15 perc alatt megsütjük.
A krém hozzávalóit a vaj kivételével simára keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük és a vajjal habosra keverjük.

A sütemény összeállítása:
A mézes lapot lekvárral vékonyan lekenjük, majd rásimítjuk a krém 1/3 részét. A krémre tesszük a habtésztát úgy, hogy a diós felülete kerüljön felülre. Erre simítjuk a maradék krémet, majd a krémre a keményre vert tejszínt. A tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.
A sütemény nagyon finom, bármely ünnepi asztalon megállja a helyét. A receptet Császár Etától kaptam, nagy köszönet jár érte.

Alexander sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hatlapos sütemény
Hatlapos sütemény

Elkészítése: • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk szét. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lapokat vékonyra kinyújtjuk, megszurkáljuk villával, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Meggyes krémes
Meggyes krémes

VIZES PISKÓTA ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra - SÜTÉS: 20 perc - A tojásfehérjékből és 3 evőkanál vízből habot verünk, hozzáadjuk a 9 evőkanál kristálycukrot. Tovább verjük, míg az egész kemén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Grízes mézes
Grízes mézes

Lépés 1 10 dkg Rama, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 0,5 dl tej, 1 db tojás, 1 cs. sütőpor: ezeket gőz fölött felolvasztom, majd hűlés után 50 dkg lisztet teszek bele és jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Valéria
Fantasztikus ízes-krémes kocka
Fantasztikus ízes-krémes kocka

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy 30x32 cm-es tepsit olajjal kikenünk, liszttel beszórunk. A lisztet a kakaóval elkeverjük, átszitáljuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk