2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
Először kinyújtom a két lapot, a tepsinél kicsit nagyobbra, mert sütéskor össze fog húzódni. Egy nagy sütőlemezen (vagy tepsi hátulján) 200 fokon megsütöm. Sülés közben fel fog hól...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszet darált le, vagy tördelt apróra és keverd össze a darált dióval. Én egy részét ledarálom, egy részét apróra töröm és így szeletelés után nagyon guszta lesz. A cukrot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk, hűtőbe tesszük. A tésztát 2 egyenlő részre osztjukés az egyiket 22*34 cm-es tepsi hátulján, 180 fokon 8-10 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához és a krémhez külön edényben elkészítjük a karamellt. A kristálycukrot karamellizáljuk, felengedjük a tejjel és ha a cukor ismét felolvadt benne, akkor levesszük a tűzrő...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes