Tésztához:
50 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
3 cs vaníliás cukor
3 dkg kakaó
kb. 2,5 dl tej
rum vagy rumaroma
Krémhez :
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
10 dkg mascarpone
2 cs vaníliás cukor
kókuszreszelék
A tésztához valókat jól összedolgozzuk.
A töltelékhez valókat habosra keverjük.
A tésztát 1 cm vastagra, szögletes formájúra nyújtjuk.
A tésztára egyenletesen rákenjük a kókusztölteléket.
Szépen feltekerjük, hűtőben jól lehűtjük és hidegen szeleteljük.
A tészta nyújtásához kiterítünk egy darab folpackot. Ezt megszórjuk kókuszreszelékkel, rátesszük a fele tésztaadagot, Erre megint teszünk egy darab folpackot és így nyújtjuk ki.
A piskótához a kilenc tojásfehérjéből verj kemény habot, majd keverd hozzá fokozatosan a cukrot, a sárgákat, végül nagyon óvatosan a sütőporral elegyített lisztet. A masszát oszd h...
Elkészítési idő: 30+50 perc süté Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához a lisztet szárazon összekeverjük a porcukorral, a sütőporral, elmorzsoljuk a zsiradékkal (én mangalica zsírt használtam), majd a tojást hozzáadjuk, és annyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk, majd belekeverjük a kakaót és a porított vaníliarudat. A vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad. A meleg tejes egyveleget...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A tojássárgáját egy nagy keverőtálba tesszük, és állandó kevergetés mellett forró vízfürdőn pasztörizáljuk kb. mártás sűrűségűre (2 perc), majd villámgyorsan kiemelve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű