Családireceptkönyv.hu

Francuski slatki panj


Írta:

Elk. idő: 1 1/2
Adag: 4-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Testo:
 8 jaja
 100 grama šećera
 1/2 limuna
 80 grama brašna
 20 grama skrobnog brašna
Nadev i ukras:
 2 kašike šećera
 250 grama gorke čokolade
 365 grama maslaca
 150 grama šećera u prahu
 2 kašike ruma
 nekoliko ušećerenih trešanja i čokoladnih listova
 1 kašika iseckanih pistaća

Elkészítés:


Način pripreme:
 Četiri belanca ulupati sa 1 kašikom hladne vode i 50 grama šećera u čvrst sneg. U drugoj posudi u kremastu smesu umutiti 8 žumanaca sa koricom limuna i preostalim šećerom. Prosejati u tu masu brašno i skrobno brašno, pažljivo promešati i na kraju dodati sneg od belanaca. Istresti smesu u kalup obložen papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 8-10 minuta. Testo mora ostati svetložuto.
 Istresti testo na kuhinjsku krpu posutu šećerom i skinuti sa njega papir. Podižući krpu, uvaljati ga dok je još vruće, prekriti ga vlažnom krpom i ostaviti da se pod njom hladi. U međuvremenu maslac penasto umutiti dodajući mu postepeno šećer u prahu i otopljenu čokoladu. Na kraju u krem umešati rum.
 Biskvitno testo pažljivo odmotati i premazati sa dve trećine krema, pa opet urolati. Ostatkom krema napuniti špric i ukrasiti rolat sa svih strana. Odrezati oko 7 cm rolata, prerezati ga ukoso i prilepiti uz "deblo". Od ostatka krema, čokoladnih listića i ušećerenih trešanja oblikovati ukrase, koji će roladu pretvoriti u svečani panj.

Francuski slatki panj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
251. Diós-piskótás krémes
251. Diós-piskótás krémes

Krém: 4 dl tejet forralni. A tojássárgát a cukorral habosra keverni, hozzá a puding, a maradék tej. Rátöltjük a forró tejre és besűrítjük, kihűtjük. A vajat a 2 ek cukorral habos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Márti
Almás máglyarakás kiflivel
Almás máglyarakás kiflivel

A kifliket felkarikázzuk, majd egy nagy tálba tesszük. A fél liter tejet a vaníliával és a citromhéjjal felforraljuk, majd a kiflikre öntjük. A tojássárgáját a cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fincsi csíkos /Zsuzsa/
Fincsi csíkos /Zsuzsa/

Krém: 4 dl tej 2 cs. vaniliás pudingpor 2 dl tej 1 cs puncs -"- Külön főzzük, hagyjuk kihűlni 25ráma 25 dkg porcukor habosra keverjük 2/3-ad rész vaníliás kré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk