50 dkg mascarpone
4 tojás
10 dkg kristálycukor
0,5 dl presszókávé
40 dkg babapiskóta
0,3 dl marsala bor vagy konyak
sötét kakaópor a szóráshoz
Kezdésnek főzz egy kávét, érdemes erőset készítened, úgy az igazi, ha elkészült, add hozzá a bort, és tedd félre egy kicsit hűlni. A tojásokat válaszd ketté, fehérjéből négyre lesz majd szükséged, sárgájából csak kettőre. A cukorral keverd simára a sárgáját, majd add hozzá a mascarponét.A négy fehérjét verd kemény habbá, majd ha már meg sem tud mozdulni, finoman keverd a mascarponés keverékhez, ügyelve, hogy ne törjön. A babapiskóták mindkét felét mártsd a kávéba, majd egy alkalmas tálban vagy tepsiben rendezd el őket, illetve rajtuk a masszát, ezt tetszőleges módon variálhatod. Ha kész a remekmű, szórd meg a kakaóporral, és tedd egy órára a hűtőbe.
Piskóta: 6 tojás fehérjét felverem habnak. A sárgáját a 6 kanál cukorral kikeverem, bele a 6 kanál liszt, 1 teáskanál sütőpor. A végén beleforgatom a habot óvatosan. Két részletb...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. réteg : 30 dkg darált keksz, 5 dkg lágy margarin, 5 dkg porcukor, kevés tej ( nekem kb. 1.7 dl kellett ) A darált kekszet az átszitált porcukorral, a margarinnal és a fokoza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRétestészta 25 dkg hájat összegyúrunk 6 dkg liszttel és hidegre tesszük. 19 dkg lisztből a tojás sárgájából fehérborral rétestésztát készítünk. 1 cm vastagra nyújtjuk, ráhel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézJól kidolgozni a tésztát, 3 részre osztani és nagyon vékonyra nyújtani. 25 dkg diót és 25 dkg cukrot összekeverni A tepsibe beletesszük az első lapot, megkenjük lehetőleg bar...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz